Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Prestera på topp

Prestera på topp

Har du någonsin frågat dig:

  • Vad behöver jag för att kunna sova ordentligt?
  • Vad behöver jag för att kunna arbeta koncentrerat?
  • Vad behöver jag för att hitta fokus innan träning?

Dessa frågor kan ingen besvara åt dig.
För att sova gott kanske du behöver en särskilt mjuk säng, ett mörkt och svalt sovrum, ett visst täcke och tystnad omkring dig.
För att kunna jobba ordentligt kanske du behöver bra ljus, en ergonomisk arbetsställning och ordentlig struktur på dina arbetsredskap för att hitta ditt fokus.

Att bryta ner sina behov till ett par tydliga faktorer hjälper oss att prestera på topp. Det handlar om att lära känna sig själv och våga definiera de saker som påverkar oss.

Detta gäller för allt vi gör. Oavsett om det handlar om läsning, matlagning eller träning, så har vi medvetna och undermedvetna preferenser om hur vår omgivning ska se ut och fungera för att vi bäst ska kunna interagera med den.

Ta reda på vilka förutsättningar du behöver för att komma in i din zon. Ju bättre du känner dig själv, desto bättre kan du prestera, pusha dig hårdare och uppnå högre resultat.

För att bygga en lyckad hemmagym-miljö är det av stor vikt att gymdelen inte känns som ett undantag eller kompromiss, utan som en prioritering.
Vi förstår att alla inte har ett extra rum för hemmagymmet, men att avsätta ett hörn, ett skåp eller en väggsnutt för ordentlig förvaring av sin gymutrustning kan de flesta göra.

Att sedan markera ut en del av golvytan som den plats där träningen ska äga rum på gör att vi skapar en tydlig mental frizon. När vi kliver in på ytan ska vi helst tänka “Här är jag inte i vardagsrummet, här är jag på gymmet”.

När du väl går till den avsatta ytan ställer kroppen och huvudet in sig på att “nu är det dags att träna”.

Det bästa sättet att ge hemmagymet en självklar plats är att täcka den bit av golv du vill träna på med gymgolv eller en träningsmatta.

Gymgolv är vadderade plattor som skyddar dina redskap, ditt golv och dig själv mot skador och slitage. Dessa plattor kan man ha liggandes permanent, eller stoppa undan när träningen är klar. Gymgolvet minskar oväsen i hemmet och skapar den där avgränsningen som kan behövas för att du ska komma in i zonen.

Träningsmatta är en smidigare variant av skydd som enkelt rullas ut vid behov. Gymmattan täcker mindre golvyta och tål inte samma belastning som gymgolv, men fungerar perfekt för kroppsviktsträning och lättare träning med fria vikter.

Optimera dina förutsättningar till givande hemmaträning!