Gymgolv

Finns det något som sätter stämning så mycket som gymgolv? Tänk dig en lokal med en sliten plastmatta som täcker hela golvet i lokalen. Du har ställt in gymutrustning, har ljudsystemet och speglarna på plats och tänkte att det skulle räcka för att skapa gymkänslan.
Visst syns det vad det ska efterlikna men inte tusan ger det den rätta känslan av gym och träningslokal.
Nej, vi vet inte med dig, men för oss är gymgolvet en viktig detalj för att sätta prägeln och med det tom höja motivationen till att utföra bra träningspass.
Sen fyller ju gymgolv faktiskt ytterligare en funktion också. Under passen så är det lätt att viktskivor, hantlar, kettlebells och dylikt hamnar på golvet, antingen när du vilar mellan seten eller mellan övningar och då kan det vara fördelaktigt att ha något som skyddar både utrustning och originalgolv.  
De olika typerna av golv i vårt sortiment varierar och för hemmagymmet kan det av olika anledningar vara bra att enkelt kunna ta bort golvet, kunna utöka golvet eller bara ha träningsgolv där du vet att du behöver.
Golven vi har finns i olika varianter där vi har två olika paket i mjukare golv, ett paket med hård gummiyta och två paket med lite tjockare hårdgummi rakt igenom.

Köpa gymgolv

Vi har två olika typer av gymgolv:

Det ena har en mjuk yta och är mjukt rakt igenom vilket gör det skönt att gå och sitta på. Vet du med dig att du ska lyfta och framförallt släppa tunga vikter kan det var fördelaktigt att köpa några extra fyrkanter att lägga där du ska släppa vikten. Det är då det här golvet vi menar - Klicka här.
Som du ser finns det golvet i sex olika färger där tre av alternativen är ljus parkett, mörk parkett och gräsmatta. Det du ska veta om just de tre alternativen är är att trycket är tunt och att det slits ut allt eftersom. Ska du använda golvet mer frekvent och därtill flytta träningsbänkar och släppa vikter så rekommenderar vi att du köper ett helfärgat alternativ utan mönster.

Det andra alternativet golv som vi säljer är ett golv med 2mm tjockt gummilager som ligger ovanpå skummet vilket gör det lite hårdare och mer tåligt mot stötar och då att du släpper vikter, klicka här. Det golvet finns i fyra olika färger där det är olika färg på prickarna. 

Med andra ord, vet du med dig att du ska lyfta tungt och gärna vill släppa ned vikterna rekommenderar vi träningsgolvet med gummiyta på toppen alternativt ett av de helfärgade alternativen. Ska du använda golvet till stretch och rörlighetsträning i huvudsak och kanske ha några maskiner ståendes på så fungerar givetvis golvet med gummiyta men du kan även ta ett av alternativen med tryck på.

Något annat att tänka på är hur stor yta du vill täcka in med ditt golv. Gymmattan som säljs i åtta delar täcker en yta på 2,88m². Den som säljs med sex kvadratiska bitar och tolv kantbitar(två extra) täcker en yta på 2,33m². Alternativet med gummiyta på toppen täcker en yta på 1,5m². 
Om 2,33m² eller 1,5m² räcker är de bra alternativ men vill du täcka in en större yta rekommenderar vi dig givetvis att köpa paketet gymgolv med åtta kvadratiska bitar. Sen när det ligger på plats kan du köpa till kantbitar separat för att snygga till kanterna.

Gymgolvet levereras uppdelat likt fyrkantiga pusselbitar som enkelt sammanfogas och lika lätt kan separeras. De är även anpassade för att kunna öka i antal och täcka större ytor än planerat och då går det att köpa till kantbitar för att snygga till ändarna.
De fina färgerna på våra gymgolv kan göra det svårt att välja men vår favorit är ljus parkett men vi har även gräsmatta som tryck om du hellre har det.

Tänk på att frakten ingår när du handlar för mer än 700kr.

Hemmagym

8 produkter