Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Starta din bänkpressresa

Starta din bänkpressresa

Att investera i ett bänkpresspaket

...är ett fantastiskt första steg för dig som vill börja styrketräna hemma.
Bänkpress förbättrar inte bara bröst-, axel- och armstyrkan, övningen kan även bidra till bättre hållning och ökad muskelmassa i hela överkroppen och bålen.

Här är några tips för dig som vill bli riktigt vass på bänkpress i ditt hemmagym.

Välj Utrustning Du Kan Utvecklas Med:
Det tar sällan lång tid att bli bra på något om man är motiverad. Därför är det bra att inte snåla i början. Skaffa dig ett paket som du kan utvecklas med.

Följande redskap behöver du för ett ordentligt bänkpressgym:

  1. Gymgolv (som täcker hela bänkpressens yta + skivstångsställningen)
  2. Bänkpress
  3. Skivstångsställning
  4. Skivstång
  5. Viktskivor

Komplettera Bänkpressträningen:
För att förbättra din bänkpress och bygga en balanserad kroppsstyrka rekommenderar vi att du inkluderar övningar som rodd, dips, axelpressar och push-ups i ditt träningsprogram. Dessa övningar stärker de muskler som är involverade i bänkpress och förbättrar din övergripande styrka och stabilitet.

Teknik:
Vi säger det igen, god teknik är grunden för all träning. Det spelar ingen roll hur mycket spänning vi kan skapa i en muskel om vi inte kan använda den korrekt. Rörlighet, anspänning och rutin är tre ledord för all typ av viktträning.

Varierad Träning:
Variera ditt träningsprogram. Byt greppbredd, använd olika vikter och inkludera både låg- och högvolymsträning i dina pass för att stimulera muskeltillväxt och förbättra din styrka över tid.

Kontinuerlig Utvärdering:
Sätt upp realistiska mål och utvärdera regelbundet din utveckling. Justera ditt träningsprogram baserat på dina framsteg och eventuella utmaningar du möter på vägen.

Få personlig vägledning:
Att ta hjälp av en expert är något som alldeles för få gör. En personlig tränare kan hjälpa dig med allt från teknik, träningsplaneringar, utvärderingar och målsättning.

INSPIRATION TILL BÄNKPRESSPASS

Ett bra bänkpresspass innehåller mer än bara bänkpress. Såhär kan ett gediget bänkpress-pass se ut:

Del 1: Uppvärmning
Fokusera på att värma upp rörligheten i axlar och bröstmuskulatur. Värm även upp genom att göra kommande övningar på låg vikt.

Del 2: Bänkpress
4 set x 8 reps i bänkpress. Starta med en vikt som tillåter dig att utföra övningen med korrekt form men som fortfarande är utmanande.

Del 3: Skivstång
4 rundor av:
8 Axelpress med hantlar: Denna övning stärker dina axlar och övre delen av ryggen, vilket är viktigt för en stark bänkpress.
8 Rodd med skivstång: Fokusera på att dra ihop skulderbladen för att stärka de övre ryggmusklerna, vilket bidrar till en bättre stabilitet under bänkpress.

Del 4: Kroppsviktsträning
3 rundor av
Dips: Till misslyckande. Dips bygger upp triceps, som är avgörande för att låsa ut armarna i toppositionen av en bänkpress.
Push-ups: Till misslyckande. Denna övning förbättrar din kärnstabilitet och stärker bröst, axlar och triceps i en mer funktionell rörelse.
Plankan: 1 min. Att stärka din bål är grundläggande för all styrketräning

Kom ihåg att tålamod, ödmjukhet, nyfikenhet och repetition är nycklarna till framgång. Med rätt utrustning, en välplanerad träningsrutin och en positiv inställning kan du uppnå vad som helst!