Skivstång

Skivstänger

På denna sida hittar du samtliga av Gorilla Sports skivstänger. 
Vi har ett stort utbud av skivstänger i olika längder där det viktiga att hålla reda på är diametern. I vårt sortiment har vi skivstänger med diameter på både 30mm och på 50mm och dem hitar du här:

Skivstång 50mm

Som standard på de kommersiella gymmen brukar det finnas skivstänger med diameter på 50mm som är ca 220cm långa och som väger ca 20kg.

Fördelen med att köpa en skivstång med 50mm i diameter är just att du får samma känsla av att träna med skivstång hemma som du är van vid när du är på det kommersiella gymmet.
Utöver det så är den typen av skivstång utrustad med kullager så att vikterna snurrar när du tränar och det är bra och tom nödväntigt när du tränar tex olympiska lyft såsom tex:

  • Stöt, även kallad clean and jerk
  • Ryck, även kallad snatch

Det går allt som oftast även att belasta en skivstång med diameter på 50mm betydligt mer än en skivstång med diameter på 30mm. Med detta menas att stången alltså klarar av att belastas så pass att den böjer sig och sen, när lyftet är klart, går tillbaka till sitt urspurngliga tillstånd.

Skivstång 30mm

En skivstång med diameter på 30mm är alltså av den mindre diametern och det blir framförallt viktigt att komma ihåg när du ska köpa viktksivorna till den. De viktskivor som vi säljer och som passar till denna stång har en håldiameter på 31mm. 
Med den mindre diametern skivstång och den mindre håldiametern viktskiva blir också kostnaden mindre. Även längden är kortare än en skivstång 50mm och så även vikten.

Skivstång med diameter på 30mm har inga kullager men trots det så snurrar vanligtvis vikterna helt okej. Men för dig som är van vid kullager på en skivstång 50mm kommer det inte att vara tillräckligt bra.

Värt att tänka på är också att vi säljer två olika varianter skivstänger med diameter på 30mm, en med stjärnlås och en med fjäderlås som viktlås.

Fri frakt vid alla köp över 800kr.

Fria Vikter Skivstång - 30mm Skivstång - 50mm Skivstångspaket 25/26mm Skivstångspaket - 30/31mm Skivstångspaket - 50/51mm

36 produkter