Träningsbänk

I vårt sortiment finns ett stort utbud av träningsbänkar för dig och ditt hemmagym. Vi har alla typer av träningsbänkar och däribland rak träningsbänk, ställbar/justerbar träningsbänk och även hopfällbar träningsbänk. 

Köpa Träningsbänk

När du ska välja träningsbänk att köpa hem är det bra att tänka på om bänken enbart ska vara rak eller om ryggstödet ska kunna gå att justera och i så fall vilka vinklar du vill kunna justera mellan. 
Det går givetvis att träna fler olika övningar och framförallt i olika vinklar med en ställbar träningsbänk som tex:
 • Sned bänkpress/hantelpress
 • Axelpress med ryggstöd
 • Liggande hantelrodd/stångrodd
 • Hantelflyes för axlar liggandes med sidan mot ryggstödet
 • Liggande hantelflyes för baksida axlar

Därför är den också att föredra för de allra flesta hemmagymmen. Men en rak träningsbänk har sina fördelar den med, bara en sån sak som att den allt som oftast tål högre belastning gör den till ett mycket bra alternativ. Utöver funktionalitet som belastning och att den raka bänken efterliknar den vid utförandet av bänkpress är det mest smaksaker som gör att en rak träningsbänk kan anses bättre eller sämre än en ställbar. Det är ju faktiskt så att du kan träna alla övningar som du kan göra på en rak bänk på en ställbar bänk. Men för att nämna några detaljer så har en rak bänk en dyna istället för att vara uppdelad i två vilket är skönt vid utförande av diverse övningar, oftast mer stabila, mer tåliga och raka är allt som oftast billigare.

En annan detalj att fundera på vid köp av träningsbänk är höjden på träningsbänken då det är viktigt att din träningsbänk passar dig och vad du är van vid och dessutom höjden på skivstångsställningen du ska använda med träningsbänken. I många fall kan det räcka med en träningsbänk och några lättare vikter tex hantlar för att få till ett bra träningspass men vanligt är att köpa träningsbänk med skivstångsställning.

Har du lite utrymme hemma kan en träningsbänk som är hopfällbar vara ett alternativ så att du kan ställa undan den och vikterna när du är klar med din träning. Här ett exempel på hopfällbar träningsbänk - Bänkpress Hopfällbar.
Utöver fristående träningsbänkar har vi även träningsbänkar som sitter ihop med en skivstångsställning och de kallas, såklart, bänkpressar
Fördelen med bänkpressar är att de är en enhet och blir med det, inte bara billigare än att köpa två enskilda produkter, mer stabila att utföra bänkpressen på. Har du en separat träningsbänk och skivstångsställning och tränar bänkpress kan både bänken och ställningen förflyttas under utförandet av övningen vilket ger en risk för skada, om än liten.

Sammanfattningsvis har vi här en lista på det vi tycker du ska tänka på vid val av träningsbänk:

 • Vilka övningar ska du träna?
 • Passar en rak eller ställbar träningsbänk bäst?
 • Hur mycket utrymme har du och hur mycket utrymme tar bänken?
 • Vad är den maximala belastningen för träningsbänken?
 • Har bänken hjul och handtag för enkel förflyttning?
 • Om den är utan hjul, vad väger bänken? Orkar du flytta på den obehindrat?
 • Kommer bänkens fötter vara i vägen för dina när du sitter/ligger på bänken?
 • Ska du träna tungt är det viktigt med en något bredare ryggdyna med tunn stoppning.

Vi har fri frakt på alla köp över 700kr.

Hemmagym Ställbar Bänk Rak Bänk Bänkpress Situpsbänk Rygglyftsbänk Ryggresningsbänk

55 produkter