Plyobox

Vad betyder plyo?

Plyo kommer från ordet Plyometrisk, vilket är en kategori av rörelsemönster där kroppen utsätts för hastiga riktningsbyten. Plyometrisk träning kan liknas vid effekten av ett gummiband där musklerna sträcks ut snabbt innan de förkortas för att leverera kraft. Gummibandseffekten som den också kallas, möjliggör att vi kan utveckla vår explosiva förmåga när vi hoppar och skjuter ifrån mot objekt.

Plyometrisk träning är en del av människans naturliga rörelsemönster och är en förutsättning för ett aktivt liv. En god plyometrisk förmåga tillåter oss att hoppa högre och längre, landa från högre höjder, samt att mer bestämt kunna skjuta ifrån fasta föremål.

Vad används plyoboxar till?

Plyoboxar är lådor som är anpassade för att träna vår plyometriska förmåga. En plyo box är skapt för att hoppas upp på och hoppas ned ifrån. Den är stabil och tål hårda stötar. 
Plyo-lådor kan också användas för att kliva upp på och ned ifrån, vilket är fenomenal träning för fram- och baksida lår samt gluteus maximus. En plyobox kan även användas som trappsteg för att komma upp till en för högt satt chinsstång eller som upphöjnad för fötterna vid utförandet av armhävningar för att nämna några andra användningsområden. 

Vilken plyobox ska jag köpa?

Hos oss på Gorilla Sports hittar du en stor variation av plyo boxar. 

Vi har den mer klassiska plyoboxen som ser ut som en solid låda med tre olika mått på höjden, bredden och längden vilket därmed erbjuder flera höjder i samma låda. En mycket simpel men praktisk plyo box helt enkelt.

Sedan har vi vadderade lådor som är bättre anpassade för dig som verkligen vill utmana din explosiva förmåga och hoppa högt. De mjuka sidorna förhindrar skrapsår och stötar mot smalben vilket kan vara en skön försäkring ifall du inte lyckas hoppa hela vägen upp på lågan. De vadderade lådorna tar lite mer plats än de solida. 

Den justerbara plyo boxen är yteffektiv som den solida, men är stabilare och kan belastas tyngre. Den kan justeras i flera olika höjder vilket ger en stor variation i dess användningsområde och gör sig bäst på en bestämd plats. Perfekt för dig som vill göra viktade box-kliv. 

Plyo boxarna bestående av metallben och en landningsyta är både stabila och tåliga, samtidigt som de är lätta att förflytta. De har en bestämd höjd som inte kan justeras men är med sin ihåliga konstruktion stapelbara med liknande lådor, vilket gör de väldigt yteffektiva.

Frakten ingår när du handlar för med än 800kr.

Crosstraining

6 produkter