Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Bättre resultat

Bättre resultat

NÄR DET KOMMER TILL ATT VÄLJA ÖVNINGAR...

till dina träningspass är det bra att skilja på övningarnas effektivitet. Om du vill få bättre resultat på kortare tid har vi tidigare talat om effektiv träning. Att gå rakt på sak och korta ner all “dötid”. Men en minst lika viktig faktor för att få ut så mycket som möjligt av din tid på gymmet är valet av övningar.

Det låter som en självklarhet att olika övningar tränar oss på olika sätt.
Men trots detta är det lätt att glömma bort varför vi gör vissa övningar. När vi tränar biceps curls, latsdrag och benpressar tränar vi givetvis respektive muskel eller muskelgrupp väldigt noggrant. Men när vi gör dessa övningar tränar vi dessvärre inte så mycket annat.

Med det sagt ska vi inte undvika dessa övningar. Vill vi punktmarkera särskilda muskler är specifika övningar likt dessa exemplariska. Men om vi istället har siktet inställt på effektiv träning som tar på flera delar av kroppen samtidigt kan det vara bra att tänka om.

När det kommer till överkroppsstyrka finns det en övning vi på Gorilla Sports håller extra kär.
Pull ups.

En pullup innebär att du hänger i en stång med handflatorna ifrån dig och fötterna fria från marken. Därefter drar du dig upp så att hakan kommer upp ovanför stången. Slutligen sänker du dig ner till att hänga under stången på raka armar igen.

PULLUPS TRÄNAR INTE BARA ÖVERARMARNA.

Det tar minst lika mycket på din underarmsstyrka, din rygg, dina lats och din bål. Allt på samma gång. Och det är just detta vi gillar. Att kunna träna flera muskelgrupper samtidigt gör att vi både sparar tid, men också tränar våra muskler att samspela och jobba som en helhet.

ATT HÄNGA I EN STÅNG HAR FLER FÖRDELAR...

än att bygga styrka jämt över din kropp. Att hänga i armarna har även fantastiska effekter på vår rygghälsa. När vi hänger med fötterna fritt ovanför marken eller lätt vilandes mot golvet får vår ryggrad en motsatt belastning från när vi står, sitter eller ligger ner. Benen och sätets vikt hjälper ryggraden att sträckas ut vilket lättar på trycket mellan kotorna. Att hänga lite varje dag kan ha en enormt positiv effekt på vår hållning och motverka ryggsmärtor.

En god vana att inkludera till din morgonrutin är att hänga ut din rygg. Efter alla timmar av att ligga i sängen mår ryggen bra av att komma igång och sträckas ut.

När du hänger i stången kan du låta huvudet och axlarna slappna av. Låt benen sakta sträcka ut hela kroppen och känn hur ryggen sakta förlängs. Därefter kan du försiktigt skapa lite rotation genom att vrida dig åt höger och vänster.

TESTA SJÄLV OCH KÄNN SKILLNADEN!

KOLLA IN VÅRA BÄSTSÄLJANDE PULL-UP-STÅNGAR HÄR NEDAN: