Motionscykel

Köpa motionscykel

Motionscykel som träningsutrustning i hemmet är nog en av de absolut vanligaste att springa på och inte undra på det då en motionscykel är: 

  • Något som i princip alla kan använda
  • Lätt att anpassa och ställa in efter person
  • Bra för både motion och för rehab
  • Finns hopfällbara alternativ och alternativ med ryggstöd

Förslag på olika motionscyklar:

Så funderar du på att köpa konditionsutrustning och är osäker på vad alla som ska använda den klarar av att träna på är att valet att köpa motionscykel ett säkert alternativ. 

Nedan tar vi upp några bra saker att tänka på inför ditt köp.

Köpa Motionscykel

Att ha motionscykel hemma är inte bara bra för att den allmänna motionen och i rehabsyfte utan även, såklart, för att förbättra konditionen. Långdistans såväl som intervaller gör sig bra på motionscykeln och det finns en mängd olika cyklar att välja bland så inför ett eventuellt köp listar vi här några saker att tänka på:

  • Hur stort utrymme har du för din motionscykel?
  • Hur mycket väger den tyngsta personen?
  • Vilken typ av träning ska du använda den till?
  • Hur ofta kommer motionscykeln att användas?
  • Har någon av de tilltänkta användarna nedsatt rörlighet?

Utrymme, behöver den vara hopfällbar så att du enkelt kan plocka undan den efter att du tränat färdigt? Om så har vi alternativ för det som tex vår Motionscykel X-Frame - Klicka här.
Ska den stå i hemmagymmet har vi allt ifrån den traditionella modellen till den med ryggstöd som då tar upp betydligt mer plats men också blir något skönare att träningscykla på.

Användarvikt, olika motionscyklar har olika rekommenderade maximala vikter för dess användare och det här är framförallt något att tänka på i de lägre prisklasserna.

Träning, beroende på om du ska träna spinning, intervaller eller långdistans finns det olika modeller att välja bland. Vi har spinningcyklar för just spinning, motionscyklar där sadeln skiljer sig vilket gör den bättre eller sämre för intervaller och cyklar med just ryggstöd så du kan sitta bekvämt under lång tid.

Antal pass, du behöver givetvis inte veta exakt hur ofta du kommer träna på den. Men vet du med dig att motionscykeln kommer användas under många träningspass varje vecka är det att rekommendera att köpa en cykel med elektromagnetiska bromsar. Detta då den typen av motstånd håller längst utan att egentligen slitas ut.

Rörlighet, om någon av de som ska använda motionscykeln har nedsatt rörlighet ska du välja att köpa en motionscykel med lågt insteg. Alltså en cykel där du knappt behöver lyfta benet för att komma över mittendelen av cykeln för att sätta dig på sadeln. Ett exempel är vår Motionscykel 4.2 - Klicka här.

Har du några frågor om vilken cykel du ska välja eller om du vill ha tips på hur du ska träna med din motionscykel kan du maila oss på [email protected].

Frakten ingår i priset på alla våra motionscyklar.

Konditionsutrustning

13 produkter