Gummiband

Köpa Gummiband

Ska du köpa gummiband och undrar vilket du ska köpa har vi listat de vi har och vad du kan använda dem till nedan. Det kan vara svårt att veta även om gummiband är en väldigt bra och populär produkt som vi erbjuder i ett flertal olika alternativ:

  • Korta gummiband
  • Långa gummiband
  • Gummiband med handtag
  • Gummiband utan handtag

Korta gummiband gör sig väldigt bra för att skapa kontakt med muskeln i fråga och få det att bränna ordentligt samt även att utföra diverse rehabiliteringsövningar med.
Det korta gummibandet har vuxit sig populärt inom gymträningen då det ger möjlighet till att just skapa extra kontakt och då främst för rumpmuskeln. Men det korta gummibandet går givetvis även att använda till att träna andra muskelgrupper också, både under och överkropp.

Långa gummiband ger ytterligare dimensioner till din träning då det både kan fungera som motstånd och som hjälp i olika övningar. 
Vanliga övningar att använda det långa gummibandet som hjälp är i chins och dips där du antingen sätter fot/fötter eller knä/knän i gummibandet och med det töjer ut gummibandet på vägen ner i övningen och sedan för hjälp upp av att gummibandet vill dra ihop sig. 
Vill du ha hjälp av långa gummiband rekommenderar vi att du köper två gummiband i olika färger för olika tjocklek. Vid träningen sen börjar du med båda och efter allt du blir starkare tar du bort det lite tunnare gummibandet och tränar med det tjockare av dem två. När du sen är för stark för det byter du till att träna enbart med det något tunnare gummibandet innan du är redo för att träna utan något hjälpmedel.

Gummiband med handtag gör sig väldigt bra som komplement för dragövningar och diverse lättare övningar för tex axlar och armar etc. Det går givetvis att träna mer eller mindre på samma sätt med de långa gummibanden men det är betydligt skönare med de gummiband som har handtag. Det mest populära vi har är det med grönt, rött och blått gummiband där du kan ta av och på handtagen på gummibanden. På så vis kan du byta motstånd beroende på övning och din egen styrka och antingen träna med alla tre färgerna samtidigt alternativt två av dem eller endast ett.

Gummiband utan handtag går att använda för samma övningar som du kan träna med gummibanden som har handtag bara det att du får hålla i gummibandet istället. De går även att knyta ihop så de kan användas likt de korta gummibanden. 
Gummiband utan handtag är även smidiga och hjälpsamma vid stretching och kan fungera som en förlängd arm för dig som inte kan hålla alla stretchövningar.

Beställ redan idag, fri frakt på alla köp över 800kr.

Tillbehör

18 produkter