Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Hitta den som passar dig

Hitta den som passar dig

Om du bara fick köpa fem redskap till ditt hemmagym,

vilka skulle du köpa då? För oss på Gorilla Sports har skivstången en självklar plats på den listan.

Men för att en skivstång ska kunna uppnå sin fulla potential gäller det att välja rätt modell. Idag tänkte vi gå igenom vad som skiljer våra olika modeller åt.

På Gorilla Sports säljer vi tre kategorier av skivstänger. Dessa kategorier delas upp efter skivstängernas änd-diametrar. Notera att diametern på skivstångens ände enbart talar om vilka viktskivor som passar med stången och inte diametern på den del av stången man håller i. Valet av änd-diameter är viktigt beroende på vad du vill använda din skivstång till.

Här kommer en sammanfattning av de tre olika kategorierna:

25mm
Denna typ är vår smalaste och nättaste typ av skivstång. Modellen kallas även för skolstång efter att den varit en vanlig standard för skivstänger i gymnastiksalar. Våra 25mm-stänger kommer alla med funktionen att de kan skruvas isär. Vi rekommenderar denna modell för dig som har begränsat med träningsutrymme eller som vill kunna montera isär din skivstång när den inte används.

30mm
Denna modell är den klart vanligaste skivstången för hemmagym. Dessa stänger passar utmärkt till allt från tunga styrkepass till mer högintensiva skivstångspass. Utan rörliga komponenter blir stången riktigt tålig samtidigt som tillverkningskostnaderna kan hållas nere. Så om du vill köpa en all-round-stång till riktigt bra pris är det denna storleksklass du bör satsa på.

50mm
Sist men inte minst har vi våra 50mm-stänger. Dessa stänger är våra mest avancerade, både när det kommer till materialval och till konstruktion. Till skillnad från de två ovanstående modellerna har denna kullagerförsedda ändar på vilka viktskivorna placeras. Detta underlättar när du skall förflytta stången, och ger en skönare känsla när du lyfter. Det här är stången för dig som vill lyfta tungt och mycket. Har du en dröm om ett eget crossfitgym i garaget eller en lyftarklubb i källaren är det denna modell du ska ha.

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA BÄSTSÄLJANDE SKIVSTÅNGSPAKET HÄR NEDAN: