Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Dags att tänka om

Dags att tänka om

Konditionsentusiast eller pulsvägrare?

Oavsett om du är för eller emot känslan när hjärtat börjar klappa lite extra finns anledningar att röra på sig som inte har med kroppen att göra.

Konditionsträning har bevisats ha en betydande inverkan på hjärnans hälsa. Att bryta stillasittande aktivitet med rörelse under korta pauser har visat sig vara särskilt fördelaktigt för vår mentala hälsa och kognitiva funktion.

Här kommer 3 anledningar till att varför din hjärna och arbetsdag mår bra av konditionsträning.

  1. Korta pauser som inkluderar någon form av fysisk aktivitet ökar blodcirkulationen och syresättningen till hjärnan. Ökad blodtillförsel kan leda till en ökad produktion av neurotransmittorer och tillväxtfaktorer som är viktiga för hjärnans hälsa.
  2. Vid fysisk aktivitet frigörs endorfiner. Endorfiner bidrar till minskad stress och förbättrat humör, vilket kan höja vår motivation och förmåga att utföra kvalitativt arbete.
  3. Forskning har visat att konditionsträning har positiva effekter på inlärning och minne. Regelbunden motion främjar tillväxten av nya nervceller i hjärnan och förbättrar kopplingarna mellan befintliga nervceller. Detta kan öka vår kapacitet för att lära oss nya saker och behålla information.

Ett kort träningspass eller en enkel promenad under lunchpausen kan hjälpa till att rensa tankarna, minska mental trötthet och öka vår förmåga att koncentrera oss och lösa uppgifter.

Med en konditionsmaskin är välgörande hjärn-pauser aldrig långt borta. Vem vet, kanske kan en konditionsmaskin bli din bästa investering någonsin!

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA BÄSTSÄLJANDE KONDITIONSMASKINER HÄR NEDAN: