Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Ett träningsprogram?!

Ett träningsprogram?!

Vilken väg ska du välja?

Om vi skulle försöka leta upp alla artiklar, böcker, tal och motivationsvideos som behandlar ämnet träningsmotivation har vi troligtvis ett heltidsjobb framför oss som kan fortsätta med livet ut.

Självfallet kan det vara nyttigt att höra slagkraftiga ord om hur atleter och kändisar nått sina träningsmål genom hårt arbete och diciplin. Men förr eller senare slocknar skärmen, talet tar slut och vi lämnas med ett självförvållat ansvar att resa oss ur soffan och komma igång. Vissa glider av banan redan här, andra lyckas ta sina första steg med att sätta igång.

Det finns ingen garanti för att du kommer orka driva på din träningslust i hemmagymmet. Den frihet vi vinner med att äga ett hemmagym, kan tyvärr lätt leda till en överdriven bekvämlighet som gör att vi skjuter upp träningspasset en, två... tjugo dagar framåt i tiden. Tillslut riskerar det fina hemmagymsredskapen att förbli dammiga reliker av våra en gång i tiden höga ambitioner.

För att vi ska kunna åtnjuta hemmagymmets alla fördelar måste vi hitta en strategi som gör att vi kommer till skott. Givetvis finns bra knep som ökar chanserna för detta markant.

För att få träningen att bli av behöver de allra flesta känna känsla av högre mening. Den känslan kommer alltsom oftast från ett sammanhang. Till exempel ett lag, en träningsgrupp eller något så banalt som en motståndare.

En annan källa till högre mening är en planering. Följer vi en planering blir inte träningen en fråga om lust, utan snarare en känsla av plikt. Med det sagt behöver inte träningen vara tråkig för det.

Att ha en träningsplanering är som att bära med sig en karta.
Istället för att irra runt och behöva gå på känsla, kan vi med vår planering tryggt navigera oss mot vårt mål. Planeringen blir en trygg pelare som vi kan luta oss mot. Särskilt när vi blir trötta och motivationen börjar tryta.

Kommer vi till gymmet och tänker att vi ska improvisera oss fram blir träningen lätt hackig och ineffektiv. Vi springer lite här, drar i några vikter där. Genom att sitta ner i lugn och ro innan passet och se vad vi ska träna, hinner vi visualisera alla de övningarna som ligger framför oss. Vi hinner ställa in huvudet och kroppen på att vi ska röra oss och vi kan på så vis skapa de bästa förutsättningarna för lyckade träningspass.

Skriv din karta, följ din karta och märk hur träningen både upplevs roligare och mer meningsfull!

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA TRÄNINGSPRODUKTER HÄR NEDAN: