Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Vi hjälper dig att hitta dit!

Vi hjälper dig att hitta dit!

Det finns mycket tankar när det handlar om yoga. 

Vissa gör yogan till en livsstil medan andra fnyser och tänker att det är flummigt trams.

För många är yoga enkom synonymt med smärtsam stretching i konstiga positioner. Givetvis kan yoga utföras så att detta blir fallet, men på samma sätt som löpning inte innebär att vi måste tappa andan, eller viktträning att näsblodet måste rinna, behöver yoga inte utföras så att vi skakar av smärta. Allt handlar om att medvetet styra hur hårt vi tar i och vart vi väljer att sätta våra gränser.

Yogaläraren påminner ofta om att vi ska komma ihåg att andas. Trots att det låter som en självklarhet är det tyvärr väldigt lätt att ta för andningen för givet. Efter att ha förstått andningens innebörd ändrades hela vår syn på yoga.

För att bäst komma igång med yogan bör du börja med din andning. Du skulle helt enkelt kunna börja din yoga redan nu. Vare sig du sitter på en stol eller står med mobilen i handen.
Börja med att mjukt stänga läpparna och försiktigt lägga tungspetsen bakom framtänderna. Slappna av i ansiktet och axlarna. Sen börjar du fokusera på din andning som går in genom näsan och ut genom näsan. Känn hur hela bröstkorgen lyfts och hur magen fylls med luft när du andas in. Låt sedan båda delarna sjunka och slappna av när du andas ut.
Ta några djupa andetag och känn luften som kommer in i bröstkorgen, och som sedan kommer ut igen.

Vårt bästa tips för att hitta en positiv relation till yoga är att låta andningen vara prio ett hela tiden. Kan du inte hålla andningen lugn och fokuserad, så är det ett tecken på att du jobbar för hårt. Acceptera att du inte är supervig för det behöver du inte vara.

Här kommer våra bästa tips för att få en behagelig relation till yoga:

  • Slappna av innan passet. Ta en stund innan ditt pass och kom ner i varv. Ligg på rygg och slappna av i hela kroppen. Hitta en djup, avslappnad andning och försök samla ditt fokus.
  • Prioritera alltid din andning. Lyssna på ditt andetag och pusha dig aldrig så hårt att du inte kan andas ordentligt.
  • Utgå från dig själv. Alla människor har olika anatomiska förutsättningar att utföra de olika positionerna. Yoga bör vara en högst personlig träningsform där vi endast utgår från oss själva.
  • Lyssna på din kropp. Varje dag känns våra kroppar olika. Var medveten om hur din kropp känns i stunden och arbeta utifrån hur du mår idag, inte hur du historiskt sett kunnat prestera.
  • Låt din andning styra dig. En vanlig missuppfattning är att vi ska följa yogaläraren synkroniserat. Detta leder ofta till att vi uppmanas andas in när vi tänker andas ut och att vi upplever oss i ofas med klassen. Våga utföra övningarna i ditt tempo och låt istället din andning styra när du ska byta position. Det är inte yogaläraren du ska jobba i takt med, utan dig själv.

Förhoppningsvis kan du med hjälp av dessa punkter finna glädje och avslappning i dina framtida yogastunder. Att jobba med sin acceptans för sig själv och den kropp vi lever i kan vara otroligt frigörande.

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA BÄSTSÄLJANDE YOGATILLBEHÖR HÄR NEDAN: