Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Då är det dags att ta fram träningsbollen

Då är det dags att ta fram träningsbollen

Passa bollen!

Förmågan att kunna att överföra kraft in i ett objekt är en konst som inte bör underskattas.
Idag tänkte vi ge några exempel på varför du bör inkorporera kastträning i din träningsrutin.

Träna flera muskelgrupper samtidigt.
Kastövningar kräver en kraftfull samordning av flera stora muskelgrupper i kroppen. Vid utförandet av exempelvis wallballs aktiveras benen, höftböjarna, ryggen, axlarna och armarna samtidigt. Denna muskulära aktivering genererar en betydande mängd kraft och förbränner kalorier effektivt. Detta gör denna typ av övning utmärkt för att förbättra både styrka och kondition.

Ökad stabilitet och koordination.
För att utföra kastövningar korrekt krävs ett starkt och stabilt centrum. Kroppen måste kunna överföra kraft från ben och höfter genom bålen, vidare ut till armarna under kastet. Detta förbättrar inte bara din generella styrka, utan förbättrar även kroppens förmåga att arbeta som en enhet. Samtidigt utmanar kastövningar koordinationen genom att kräva precision och timing vilket förbättrar motorisk kontroll och reaktionstid.

Ökad explosivitet.
För att lyckas med ett bra kast krävs en rad explosiva moment. Denna typ av träning utvecklar explosivitet och styrka som är användbar inte bara inom de flesta idrotter, utan har även god inverkan på vårt vardagliga liv. Allt ifrån att kunna hoppa över en vattenpöl, till att parera en obalans gynnas av god spänst.

En av de bästa redskapen för att träna på dessa basala men ack så viktiga rörelsemönster med är träningsbollar. Med det sagt, om du lagt den gamla bollsporten på hyllan, så är det hög tid nu att bjuda in träningsbollarna i ditt liv!

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA TRÄNINGSBOLLAR HÄR NEDAN: