Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Vad är träning för dig?

Vad är träning för dig?

Vad är din relation till träning?

Det är lätt att ens inställning till träningen låser sig. Vi vänjer oss vid ett sätt att träna och tillslut blir den träningsupplvelsen en standard för hur vi tänker oss att ett fullgott träningspass skall upplevas.

Det kan vara allt ifrån att varje gång vi springer så skall vi minst springa sex kilometer, eller att varje gång vi ska marklyfta så ska vi sluta på en specifik vikt. De flesta av oss har någon form av standard som fungerar som en röd tråd genom alla våra träningspass. Något som bekräftar att “nu tränar jag”.

I VÅRA HUVUDEN...

...skapas definitiva koncept, som sedan blir konstruerade naturlagar. Detta sker både medvetet och omedvetet.

En orsak till detta kan vara att de flesta av oss är vanemänniskor. Vi tycker om kontroll och rutiner. Särskilt när det handlar om något som vi tycker är utmanande. Då är det skönt att veta exakt vad vi ger oss in på varje gång vi snörar på oss löparskorna.

Men dessa vanor behöver inte enbart betyda att vi gör det lätt för oss. Vi kan också råka sätta ribban för vad som räknas som ett träningspass alldeles högt. Ett exempel på detta kan vara att vi alltid måste göra de där extra brännande repetitionerna för att försäkra oss om att vi gjort det vi ska. Då kan just den där invanda slutspurten bli faktorn som får oss att bäva inför kommande träningspass.

De dagar vi inte upplever att vi har kraften att fullgöra den typ av träningspass vi vant oss vid att göra, blir lätt dagar vi struntar i att träna över huvud taget.

MOT DESSA TANKAR VILL VI GÖRA UPPROR

Vi menar istället att all form av fysisk aktivitet kan klassas som träning. Så länge vi rör på oss tränas våra kroppar. Det finns därför inga konkreta rätt eller fel när det kommer till hur mycket vi måste träna för att få säga att “jag har tränat idag”. Det här ser vi som en enorm frihet. Vi slipper lyda några oskrivna regler för att se oss som tränande människor.

Såklart kommer denna frihet med stort ansvar. För om vi inte rör oss särskilt mycket, får vi ju inte heller de resultaten vi kanske söker med vår träning. Något som du säkert redan kunnat räkna ut.

VARFÖR SKRIVER VI DETTA INLÄGG?

Vi skriver detta inlägg för att hjälpa dig att vidga dina tankar kring konceptet träning. Träning är inte ett definitivt värde eller en konstant. Det är inte något du gör eller inte gör.

Vi hoppas att du ska kunna sänka ribban när det kommer till att börja träna, för att därmed uppleva din träning som mer lustfylld. Det handlar inte om allt eller inget. För all rörelse är bra. Att resa sig ur soffan för att göra tio armhävningar räknas som träning. Och skulle vi lägga till tio knäböj efter det har vi fått ännu mer träning. Tröskeln för att börja röra oss är därmed minimal. Att bara ta sig ur startgropen är en framgång, sen är det bara du som väljer hur långt du vill gå just idag.

Det handlar bara om att börja.