Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Olika träningspass

Olika träningspass

Häromdagen skrev vi en guidande text om hur du kan tänka för att välja en skivstång som passar dig. Vi nämde bland annat skivstångens bärighet och vilka typer av viktskivor du bör köpa beroende på vilka dina förutsättningar och önskemål är. Idag tänkte vi istället bjuda på tre typer av träningspass som passar respektive skivstångsdiameter som vi säljer.

Den första skivstången vi tänkte bjuda på ett träningspass med är den såkallade skolstången. Skolstången har en änd-diameter på 25mm vilket är det minsta måttet skivstänger brukar tillverkas i. Fördelen med dessa smala stänger är att de tar väldigt lite plats. Våra 25-mm-stänger kan du även skruva isär för att enkel förvaring. Vi tänker oss att denna skivstång är som klippt och skuren för dig som vill träna i rum som annars inte är anpassade för skivstångsträning som t.ex vardagsrum och sovrum. Med det sagt går den utmärkt att använda i ordentligare hemmagym, källare eller garage.

PASS FÖR 25MM-STÅNG

Del 1: Överkropp
5 Rundor av:
15 Hängande rodd
15 Striktpressar bakom nacke
15 Bicepcurls
15 Barbell High Pull

Del 2:
Amrap 10 min
30 Mountainclimbers
21 Utfallssteg med skivstången på nacken
15 Squat jumps med skivstången på nacken

Därefter har vi 30mm stången. Inom denna kategorin har vi både kortare stänger på 120cm och längre stänger på 170cm. Denna kategori av stänger är ett bra mellansteg för dig som vill kunna lägga på lite mer vikt men ändå träna i mindre utrymmen.
En 30mm-stång är exemplarisk för både kontrollerad styrketräning, body pump och högintensiva skivstångspass.

PASS FÖR 30MM-STÅNG

Del 1:
Emom 12
Minut 1. 10 Good mornings
Minut 2. 10 Striktpress/Push press. Anpassa övningen så att du kan göra den utan att behöva byta vikt på stången.
Minut 3. 4 Front squat (5 sekunder på vägen ner, 2 sekunder i bottenläget och sedan snabbt upp till stående)

Del 2:
21 - 15 - 9
Thrusters
Burpees
V - ups

Vår mest tåliga och exklusiva stång i sortimentet är helt klart 50mm-stången. Den är konsturerad likt olympiska stänger med en fast stång i mitten och två kullager-försedda ändar. Tack vare stångens rörliga komponenter rullar den utmärkt med tung last. Denna skivstång tål mycket, så med denna skivstång kan du verkligen lägga på vikt för nya personbästan.
För att verkligen kunna använda din 50mm-stång till fullo rekommenderar vi att du har ordentligt med plats att träna på. Gärna en avsedd yta som du både kan förvara och träna med din skivstång på. Vi råder dig även att investera i ordentligt gymgolv och en stabil skivstångsställning när du tränar med tyngre vikter.
Med dessa stänger kommer du kunna träna alla typer av skivstångsövnignar med. Kom bara ihåg att dessa skivstänger är relativt tunga i sig. Vår lättaste raka 50-mm stång väger som exempel 19kg.

PASS FÖR 50MM-STÅNG

Del 1:
6 RFQ
6 Front squats + 12 Bulgarian squats (12 på varje ben utan vikt)

4 RFQ
4 Back squats + 8 Box jumps (upphopp går också bra)

Del 2:
For time:
20 Armhävningar
30 Marklyft
40 Utfallssteg
50 Mountain climbers
100 Hopprepshopp (dubbelhopp om du kan)
60 Sit ups
100 Hopprepshopp (dubbelhopp om du kan)
50 Mountain climbers
40 Utfallssteg
30 Marklyft
20 Armhävnignar

KOLLA IN VÅRT UTBUD AV SKIVSTÅNGSPAKET HÄR NEDAN: