Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Skapt för hemmagymmet

Skapt för hemmagymmet

Träning med kettlebell

Att träna med kettlebell, liksom träning generellt, ska inte vara svårt. Absolut krävs det en del teknikträning innan för att kunna utföra övningarna korrekt. Men därefter är det bara att köra.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ NÄR DU TRÄNAR MED KETTLEBELLS

  1. Öva på tekniken först. Precis som vi precis nämnde. Att träna med god teknik är A och O för att du skall göra kroppen gott och inte vice versa. Leta upp filmer på youtube exempelvis där de utförligt går igenom grunderna för hur man tränar med en kettlebell så du får en förståelse för hur övningarna skall utföras. Bli inte tjurskallig därefter, börja med en vikt som passar dig och din tekniska nivå.
  2. Värm upp ordentligt. Värm upp leder genom mjuk rörlighetsträning, få igång pulsen med någon form av konditionsträning. Behöver inte vara mer komplicerat en 20 burpees på stället. Och sist men inte minst, bygg upp anspänningen i kroppen innan. Börja med en lättare vikt och kör igenom alla övningar du senare skall utföra i lugnt tempo. Detta vänjer kroppen inför den kommande träningen, minskar risken för skador och gör att du verkligen kan köra igång när du satt igång med träningen.
  3. Händerna slits lätt. Det blir ofta mycket friktion mot händerna när man tränar med kettlebell. Handtaget har samtidigt friktion med händerna, då du behöver hålla hårt i det för att inte tappa taget. Därför kan det vara bra att tejpa händerna, alternativt använda ett par handskydd eller ett par grips.
  4. Händerna blir svettiga, därför kan det vara bra att ha ett block magnesium nära till hands som du kan stryka över händerna när de blir för fuktiga. Precis som tyngdlyftarna och gymnasterna gör!
  5. Håll tekniken under hela passet! Alltid viktigt när du tränar, men särskilt viktigt när du tränar med vikter. Trots att du blir flåsig och trött, ta ett andetag innan du tar upp klotet och gör dig redo för att lyfta så bra du kan.

HÄR KOMMER TRE OLIKA PASS MED KETTLEBELLS:

EXEMPEL NO 1:

EMOM (Every minute on the minute) i 16 minuter. Välj ifall du gör 6,7,8,9 eller 10 repetitioner på kettlebellövningarna. Men försök håll samma antal på varje varv.

Minut 1: 6-10 st KB Swing
Minut 2: 6-10 st Goblet Squat
Minut 3: 6 st Kettlebell facing burpees
Minut 4: 6-10 Kettlebell Sumo Deadlift High Pull

EXEMPEL NO 2:

Amrap 24 minuter
12x2 KB Deadlift (12 st med kettlebellen i vardera arm)
12 Push ups
12 Goblet squats
12 V-ups
12x2 Lunges med kettlebell (12 på varje ben)
Vila 1 minut efter varje varv

EXEMPEL NO 3:

FT (For time), team om 2 (dela på repsen hur ni vill)
100 KB Swing
100 KB Deadlift High Pull
100 Goblet squat
50 Armhävningar
50 Synkroniserade Sit Ups
50 Burpees over friend.(En står i plankan, den andre gör en burpee bredvid sin vän och hoppar sedan över kompisen till andra sidan. Det räknas som 1 repetition)

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA KETTLEBELLS HÄR NEDAN: