Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Hitta hantlarna som passar dig

Hitta hantlarna som passar dig

Ett riktigt användbart träningsredskap

Vi tänker oss att du vill ha ett riktigt användbart träningsredskap,
ett redskap som öppnar upp för en mängd olika övningar och träningspass, som är enkelt att använda och som knappt tar någon plats i ditt hem. Efter att ha sållat bort redskap efter redskap kommer du troligtvis finna dig själv snegla på ett par ställbara hantlar.

Med ställbara hantlar kan du träna varierat: allt från tunga styrkepass till konditionskrävande metcons. Ett par av dessa hantlar är således den perfekta starten för dig som vill börja träna hemma.

Att välja rätt hantlar är kanske inte det lättaste. Hantlarna kommer i en mängd olika vikter och material. För att hjälpa dig hitta rätt bland alla hantlar kommer vi här med några matnyttiga råd:

Vikt.
Den största fördelen med ett par ställbara hantlar är möjligheten att justera vikten. Beroende på övning vill du använda dig av olika vikt, vilket med ett par ställbara hantlar blir enkelt. Att investera i en tyngre hantel innebär större möjlighet till variation av vikt, inte att du måste lyfta mer vikt. Vi tror därför du kommer tacka dig själv för att ha köpt hantlar med fler tillhörande vikter.

Hantelstång.
Våra ställbara hantlar kommer i två typer av stänger. Den ena är mer traditionell och är tillverkad i härdat stål. Dessa stänger har en änd-diameter på 30mm, vilket gör att de passar med 31mm vikter. Denna typ av stång har en räfflad mönstring för ökat grepp.
Den andra typen av stänger är en slät stång med röd gummibeklädnad. Denna stång har en änd-diameter på 25mm och passar med våra skolvikter. Om du önskar att kunna använda dina hantlar med samma vikter som en skivstång rekommenderar vi att du köper hantelstänger med 30mm-ändar.

Låssystem.
För att vikterna inte skall lossna från hanteln krävs det någon form av viktlås. Våra hantelstänger kommer med två olika låssystem. Det ena är skruvlås. Namnet är självförklarande, dessa lås skruvas på stängerna. Dessa lås håller vikterna på plats bättre, men tar längre tid att sätta på. Den andra varianten är fjäderlås. Dessa nyps ihop i handtagen och dras sedan på stången. Fjäderlås fungerar är att föredra om du ofta byter vikter på stången.

Typ av viktskiva.
Det sista som kan vara bra att tänka på i ditt val av hantel är vilken typ av vikter du köper. Våra vikter är antingen tillverkade i cement eller gjutjärn. Cementvikterna är billigare och fungerar utmärkt för skonsammare hemmabruk. Det dyrare alternativet, gjutjärn, är åt andra sidan mer solitt och håller ner viktskivornas volym.
Våra gjutjärns-viktskivor finns i olika modeller. Det huvudsakliga valet du står inför vid valet av dessa skivor är ifall du vill att de ska ha ett skyddande hölje med gummi. Viktskivor utan gummibeläggning har en tendens att låta lite mer på stången, men står bättre emot slitage från hårda underlag.

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA POPULÄRASTE HANTLAR HÄR NEDAN: