Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Testa dina fysiska förmågor

Testa dina fysiska förmågor

Gör dig redo för nya tider

Att fira in det nya året innebär också att ta avsked från det gångna. Oavsett om vi vill det eller inte är det dags att gå vidare. Att fira nyår blir ett firande av livet och allt som vi fyller det med.
Ett ständigt hett samtalsämne blir således att summera vad vi åstadkommit, samt att drömma och sätta mål för framtiden.

För att du ska kunna se tydliga resultat av ditt kommande träningsår behöver du först veta vart du befinner dig idag. Inte vad du klarade av för 11 månader sedan. Därför kommer vi i denna texten ge några exempel på tester du kan göra för att testa din fysik, för att ge dig själv mätetal att utgå ifrån.

I dessa tester måste du inte slå något personbästa eller ta ut dig fullständigt. Dessa utmaningar ska enbart göras för att du framöver ska ha ett mått på hur din kroppsform var i början av året. Låt dessa tester inspirera till egna utmaningar du kan skapa åt dig själv för att sätta mätvärden som passar för din utveckling.

Efter varje test är det viktigt att du antecknar dina resultat samt hur testet gått till. Vilken utrustning du använt är av stor vikt för att kunna återupprepa dina tester med samma förutsättningar.

TESTA DIN STYRKA:

Gör så många repetitioner i följd av följande övningar. Kom ihåg att hålla god teknik från start till mål. Kan du inte hålla formen skall du inte fortsätta. Testerna kan göras oberoende av varandra och utföras vid vitt skilda tillfällen.

 • Armhävningar
 • Sit ups
 • Pull ups
 • Dips
 • Chins
 • Plankan (så lång tid som möjligt)
 • Räckhäng (så lång tid som möjligt)

Ett annat sätt att mäta styrka är att testa din maximala kapacitet. För dessa tester jobbar du dig upp till en så tung repetition som möjligt. Likt tidigare är formen a och o för att du skall fortsätta belasta. Dessa övningar ger bra mätvärden för din maximala styrka:

 • Marklyft
 • Knäböj bak
 • Axelpress
 • Bänkpress

För övningar som knäböj och bänkpress rekommenderar vi att du har en vän som kan passa dig när du kommer upp på tunga vikter.

TESTA DIN KONDITION.

På samma sätt som med styrke-testerna kan du också testa din kondition. Ett sätt att testa sig är att bestämma en distans du ska springa, cykla eller ro. Sedan försöker du avverka den sträckan så snabbt du kan. Ett annat alternativ är att bestämma en viss tid som du skall arbeta. Försök sedan komma så långt som möjligt under den tiden.

Du behöver inte heller testa dig på allt du företar dig. Välj ut några övningar som du vill utvecklas i och se hur du presterar i dem.

Vill du ha hjälp att förbättra dina träningsresultat? Då kan våra online coacher komma till undsättning. Tryck här för att se mer!

KOLLA IN VÅRA BÄSTSÄLJANDE SKIVSTÅNGSPAKET & LÖPBAND HÄR NEDAN: