Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Hemmagymmets bästa redskap?

Hemmagymmets bästa redskap?

Vilka är sommarens bästa redskap? 

För att svara på den frågan måste vi först etablera några ramar för vad sommarträning innebär. När vi hör orden ‘sommar’ och ‘träning’ sättas ihop tänker vi genast på uteträning. Svettiga utepass som är enkla att utföra, kräver få redskap och tränar hela kroppen.

Ett av de redskap som passar denna typ av träning bäst är sandsäcken. Här kommer anledningarna till varför du ska träna med en sandsäck i sommar:

  • Bygger funktionell styrka: Sandsäcksträning aktiverar flera muskelgrupper samtidigt och utvecklar därigenom en funktionell styrka. Detta gör dina träningspass både utmanande och effektiva.
  • Förbättrar kärnmuskulaturen: Genom att använda sandsäcken i övningar som exempelvis squats och utfall, stärks musklerna i mage, rygg och bål, vilket förbättrar stabilitet såväl som kroppskontroll.
  • Utvecklar explosivitet: Tack vare sandsäckens mjuka konstruktion tål den stor belastning och kan användas vid kraftfulla rörelser som kast och lyft. Dessa explosiva moment utvecklar snabb muskelaktivering och förbättrar både muskelstyrka och kraft.
  • Ökad muskeltonus: Genom att belasta musklerna på olika sätt, till exempel genom att bära, kasta eller släpa sandsäcken, stimuleras muskelvävnaden och kan öka både storlek och tonus. Vi kan således få ut mer av vår träning
  • Utmanar stabiliseringsmuskulaturen: Sandsäcksträning kräver balans och kontroll för att hantera och stabilisera vikten. Detta resulterar i en stärkning av musklerna som ansvarar för att upprätthålla korrekt kroppshållning och balans.
  • Mindre vikt kan ge mer träning. Sandsäcken är till skillnad från skivstången inte optimerad för att lyftas. Att säcken är mjuk tvingar oss till att aktivera hela kroppen. Detta ger oss mer träning, trots att vikten kan vara en bråkdel av vad vi vanligtvis lyfter med fasta redskap.

Behöver vi säga något mer? Vi tror inte det.