Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Spring för livet

Spring för livet

TIDERNA SOM KOMMER

Som ni alla vet kommer vintern med många mindre roliga sidor. Mörker, kyla, slask och rusk. Men som inbitna nordbor får vi helt enkelt bara lära oss leva med detta.
Istället för att ge upp, är det på vintern vi verkligen bör kämpa på. När våren väl kommer igen, kommer vi tacka oss för det jobb vi lagt ner när allt verkade som mörkast.

För den som fastnat för löpningen, är vintern extra hård. Blöta grusvägar i elbelysta spår suger lätt musten ur en. Och antingen snörar vi på oss dubbskorna och drar på vintertightsen, eller så anpassar vi oss genom att komma in i värmen istället.
Och då är löpbandet är ett perfekt komplement till utelöpningen.

DET FINNS FLER FÖRDELAR...

...med ett löpband utöver att vi slipper den vädertåliga munderingen.
Till skillnad från ett löparspår, kan vi med ett löpband starta och stanna exakt när vi vill. Detta möjliggör för en mängd olika löparpass, som vi annars inte kunnat göra.
Vi kan t.ex välja att springa på tid istället för sträcka. Det sköna med tidsbestämda träningspass är att de ofta kan upplevas mer överkomliga. Vi kan under träningens gång luta oss mot att vi exakt vet när träningspasset slutar, och behöver helt enkelt bara hålla ut.

HÄR KOMMER VÅRT BÄSTA TIPS FÖR ATT HÅLLA LÖPTRÄNINGEN IGÅNG I VINTER:

Bestäm först vilka dagar i veckan du skall springa. Välj därefter hur långt varje pass skall vara. Variera gärna olika tidsintervaller för att skapa dynamik till din löpträning. Sedan försöker du till varje pris följa denna enkla planering. Men kom ihåg att då vara förlåtande mot dig när det gäller tempo. Välj tempot efter dagsformen och passets längd och försök bara hålla dig igång hela tiden. Det är bättre att gå hela passet på löpbandet än att strunta i passet helt.
Förhoppningsvis kommer det här träningsupplägget både driva på dig, men samtidigt inte kännas som en börda.

KOM IHÅG:

Det är okej att dagarna känns mörka och jobbiga. Det gör dem för alla. Tillsammans håller vi igång!