Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Tips för att skriva träningspass utan redskap

Tips för att skriva träningspass utan redskap

En text som går emot vår affärsidé.

Att bjuda på råd som gör det lättare att skapa bra träningspass utan våra redskap. Ja, det låter minsann som en katastrofal marknadsförningsidé. Men lika mycket som vi vill sälja kvalitativ och prisvärd gymutrustning vill vi också bidra till en värld där fler människor rör på sig. En värld där fler kan åtnjuta lyxen av att ha en frisk och välmående kropp.

Att kunna skriva träningspass som inte kräver några redskap är en otrolig tillgång när du vill få ihop träningen på semestern, på landet eller närsomhelst då du inte är på hemmaplan. Redskapslösa träningspass kan skrivas så de knappt kräver något utrymme alls. De minsta av hotellrum kan räcka för att ge rum åt din träning. Här kommer fem tips för att skriva grymma träningspass utan vikter.

Utgå från utrymmet.
Låt det befintliga utrymmet lägga grunden för vilket typ av pass du skriver. Stora ytor öppnar upp möjligheten att springa intervaller, hoppa och göra olika krypövningar på. Se vilka möjligheter som rummet erbjuder och var kreativ. En stol fungerar perfekt som upphöjnad för armhävningar, plankan eller bulgariska utfall.

Använd övningar som tränar olika kroppsdelar.
Försök att skriva varierade pass där övningarna du väljer tränar olika muskelgrupper. Även redskapslösa övningar skiljer sig åt i vad de tränar. Kombinera övningar så att de kompletterar varandra och bjuder på olika påfrestning.

Ändra övningarnas motstånd med repetitioner och varianter.
När du inte har vikter att tillgå i din träning får du istället öka motståndet genom att styra hur länge du ska träna och hur många repetitioner du skall göra i taget. Ett knäböj utan vikt kan kännas lätt, men gör du hundra stycken efter varandra blir de desto jobbigare. På samma sätt kan du bestämma hur långt ditt pass ska vara för att du ska hinna göra så pass många repetitioner att du blir trött. Vill du göra en övning ännu jobbigare försvårar du utförandet genom att förlänga tiden muskeln är under belastning, genom att t.ex gå ner långsammare i knäböjen, eller lägger på mer kraft, som att byta ut knäböjen mot upphopp.

Dela in passet i fokuserade konditions- och styrkedelar.
Har du svårt att kombinera övningarna så att du får ordentligt med utmaning för respektive muskelgrupp är det bra att dela in passet i olika delar. En styrkedel där du fokuserar på bålen, en kombinerad styrke- och konditionsdel som tar mer på benen och en renodlad konditionsdel.

Träna med en vän.
Att träna med en vän innebär inte bara god stämning och härlig energi. Genom att träna tillsammans öppnas även en hel del roliga parövningar upp. Använd varandras kroppsvikt i övningar som skottkärran och fireman's carry.

KOLLA IN VÅRA BÄSTSÄLJANDE GYMGOLV HÄR NEDAN: