Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Så maxar du din träning

Så maxar du din träning

EN VANLIG MISSUPPFATTNING

Att längre träningspass skulle vara synonymt med bättre träningsresultat är en vanlig missuppfattning. Tiden vi tränar säger i själva verket ingenting om hur bra vår träning egentligen är. Vi kan uppnå samma träningsresultat - om inte bättre - genom att jobba smartare när vi väl sätter igång, trots att vi dragit ner på den totala tiden vi befinner oss på gymmet.

Här kommer våra bästa tips för att uppnå riktigt effektiv träning:

1. Skriv passet innan du är på gymmet.
Bestäm på förhand vad du ska göra under träningspasset. Då kan du mentalt förbereda dig inför den kommande sessionen. Med ett förutbestämt träningsupplägg finns det ingen risk för hjärnsläpp och stillastående när du botaniserar mellan träningsredskapen.

2. Välj övningar som tränar flera muskelgrupper samtidigt.
Våra kroppar är fantastiska på att multitaska. Utan att vi ens tänker på det kan våra muskler kopplas på och slappna av på de mest avancerade sätt. Använd dig av den förmågan. Byt ut isolerade styrkeövningar mot funktionella
helkroppsövningar när du vill hinna med mer träning på kortare tid.

3. Jobba med träningskonceptet AMRAP (As Many Rounds As Possible).
I en AMRAP håller du igång oavbrutet under en bestämd tid. Därmed får du en trygghet i att du vet vad du ska göra, och hur länge du ska göra det. Då kan hjärnan slappna av och fokusera på att peppa kroppen in i slutet. Otroligt effektivt och jobbigt.

4. Stå inte stilla på gymmet.
När du väl skrivit ditt pass och kommit in på gymmet har du inget att vänta på. Försök att vara i konstant rörelse från start till mål för att slippa all dötid.

Att träna effektivt är ingen lätt sak. Dess motsats är betydligt bekvämare. Det krävs mer disciplin och personligt driv för att hålla igång från start till mål. Men belöningen av att vänja sig med effektiv träning blir desto större. Det kan vi lova!