Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Fantastisk kunskap väntar på dig

Fantastisk kunskap väntar på dig

Ta din teknik till nästa nivå

Om du vill ta din träning till nästa nivå är det alltid klokt att söka inspiration och kunskap från de mest erfarna inom området. Om du till exempel strävar efter att bli en mästare på marklyft, är det troligt att de mest framstående källorna till kunskap återfinns hos de som lyfter de tyngsta vikterna – styrke- och tyngdlyftarna. För dem som vill behärska roddmaskinen på bästa sätt finner du den bästa tekniken genom att observera tävlingsroddarna. Att bygga upp din teknik från grunden innebär inte bara en säkrare och mer effektiv träning, förbättrad teknik har även en tendens att göra träningspassen betydligt mer engagerande.

När idrottare specialiserar sig på sina grenar bryter de ner sin teknik i minsta detalj. Varje aspekt granskas noggrant för att sträva efter de absolut bästa resultaten, skräddarsydda efter deras egna färdigheter och förutsättningar. Så om du har en önskan att lära dig något specifikt, är det värt att ta kontakt med de verkliga experterna. Ofta stannar de bästa tipsen innanför idrottsföreningarnas slutna väggar, trots att medlemmarna själva gärna delar med sig av sin kunskap. Att fysiskt besöka en förening som sysslar med ditt intresse kan vara porten in till ditt nya specialområde.

Ett riktigt specialist-redskap är paralletter. Paralletter skapades till en början för att efterlikna det gymnastiska redskapet barr, som är ett redskap och en gren inom artistisk gymnastik. Den består av två parallella pinnar upphöjda med någon form att fötter. Redskapet är fantastiskt för övningar som armhävningar, L-sit, handstående och plankan. Paralletterna hjälper till att bygga styrka som annars är svår att uppnå.

Här kommer våra bästa tips för att komma igång med dina paralletter.

  1. Träna kontinuerligt på dem. De verkliga resultaten kommer efter ett tag. Byt ut vanliga armhävningar och plankan till att göra dem på paralletterna.
  2. Ta det lugnt i början. Det är lätt att överanstränga handleder och händerna när man börjar träna på paralletterna. Börja med mindre sett ifall du till exempel ska göra armhävningar på dem.
  3. Värm upp ordentligt innan du börjar. Värm upp tidigare nämnda handleder ordentligt för att inte överanstränga dem. Mjuka upp axlarna och nacken som också kan bli trötta av anspänningen.
  4. Träna rörlighet. Denna punkt riktar sig främst till dig som vill lära dig L-sit. Stretcha höfterna och fram- och baksida lår både innan och efter du tänker träna på din L-sit. Det är väldigt lätt att man får sträckningar när man spänner ut benen.

KOLLA IN VÅRA BÄSTSÄLJANDE PARALLETTES BARS HÄR NEDAN: