Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Mata på!

Mata på!

Receptet för styrka.

Om vi vill att världen skall kännas lättare måste vi först göra den tyngre.
Sann styrka byggs när vi utsätter oss för motstånd.

Att träna med viktväst gör något särskilt med oss. Kroppen vänjer sig vid att bära mer än vad den själv väger, så att när vi väl tar av oss vikten igen är kroppen starkare än den belastning den vant sig med. Känslan påminner om när man haft pjäxor på sig en hel dag och äntligen får knäppa av sig dem. Att röra på fötterna går från att vara en börda, till att bli en fröjd. Två viktlösa fötter som mjukt och lätt tassar fram.

När du upplever att din utvecklingskurva stagnerat i dina kroppsviktsövningar kommer en viktväst ändra om spelreglerna helt. Du kommer kanske bara orka hälften av repsen du tidigare klarat av, men det motståndet är exakt vad du behöver för att kunna växla upp därefter.

Är du en van power-walkare, men känner att promenaderna ständigt behöver bli längre och snabbare för att du skall få samma härliga kick som tidigare? Då är det dags att sätta på en viktväst.

Här kommer våra 5 favoritövningar att göra med viktväst:

Armhävningar med viktväst.
Har du drömmar om att bli starkare på bänkpress? Då kan vi verkligen rekommendera kombon viktväst och armhävningar. Att regelbundet träna viktade armhävningar ger en ordentlig styrke-skjuts för bröstmuskulaturen.

Burpees med viktväst.
Du kan säkert föreställa dig vad en viktväst gör för en övning som burpees. Det blir helt enkelt ännu tyngre. För allt i princip. Bröstet, bålen, armarna och benen, alla delar får sin bit av kakan.

Boxkliv med viktväst.
Att lägga sig en viktväst vid boxkliven brukar ge perfekt utmaning utan att bli för tungt. Fokusera på en god hållning och att verkligen skjuta på med det klivande benet.

Pull ups med viktväst.
Denna övningen rekommenderar vi med en viss hatkärlek. Den är fenomenal att bygga styrka med, samtidigt som den alltid känns sjukt tung. En utmärkt övning att ha med i lugna styrkepass.

Backlöpning med viktväst. Ett träningspass med backlöpning är sällan någon barnlek. Och lägger man därefter på en viktväst blir det hela knappast lättare. Men om vi ändå ska göra det jobbigt för oss, varför inte ta det hela vägen?
Fördelen med att lägga på en viktväst är att man ser riktigt hård ut när man springer. Alltid ett plus!

KOLLA IN VÅRA VIKTVÄSTAR, BUMPTERPLATES OCH FARMERS WALKS STÄLLNINGAR HÄR NEDAN: