Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Värm upp ordentligt

Värm upp ordentligt

Vikten av en bra uppvärmning. 

Om du läst våra nyhetsbrev och blogginlägg under en längre tid har du säkert märkt hur mycket vi vurmar för ordentliga uppvärmningar. Vi anser att alla bör värma upp sina kroppar och huvuden på något sätt innan denne sätter igång med sitt träningspass.

För många kan uppvärmningen lätt bli något som antingen får stryka på foten, eller något som görs med vänsterhanden. Här säger vi klart och tydligt stopp. Och det är av flera anledningar till varför du bör vara noggrann med din uppvärmning.

1. Minskad skaderisk.
När du värmer upp ordentligt förbereder du din kropp på belastning. Du både mjukar upp dina muskler och syresätter dem. Varma muskler är bättre förberedda på att spännas och sträckas ut, vilket är avgörande om du vill hålla dig hel länge.

2. Ökar kroppskontrollen.
Majoriteten av de rörelser vi utför sitter i muskelminnet. Men det minnet kan ofta behövas kalibreras lite efter en längre period av inaktivitet. Gå igenom alla de övningar du senare ska utföra för att fräscha upp minnet på den korrekta teknik du skall använda dig av.

3. Ger tid för fokus.
Uppvärmningen är en perfekt stund för att samla tankarna och ställa om huvudet från vardagsbesvären till träningsfokuset. För att kunna värma upp ordentligt måste vi först samla oss mentalt. Genom att vara lyhörd på hur din kropp mår idag, försvinner sakta omvärlden ut i periferin.

4. Gör att vi kan prestera bättre.
Denna punkt sammanfattar de ovanstående. Vi presterar helt enkelt bättre efter en bra uppvärmning. Kroppen blir mjuk, varm och förberedd inför kommande prövningar. Samtidigt som huvudet både fått finjustera sin kontroll över kroppen och hunnit samla sig inför träningen. Att investera tid i en bra uppvärmning är att skapa optimala förutsättningar för din träning.

Några av våra favoritredskap när det kommer till uppvärmning hittar du i kategorin "Puls och Fotarbete". De är speciellt utformade för att höja pulsen och utmana koordinationen med. In och kika vetja!