Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Ovärderliga att träna

Ovärderliga att träna

En muskelgrupp som glöms bort...

...alldeles för ofta är underarmarna. Trots att greppstyrka är A och O för att lyckas med övningar som marklyft, pullups eller kettlebell swing, är det förvånansvärt sällan som vi faktiskt lägger fullt fokus på just greppstyrkan.

Ta inte genvägar.
Den röda tråden när vi saknar ordentligt med greppstyrka är att vi börjar ta genvägar. Så fort våra underarmar ger vika kommer resterande delar av kroppen försöka avlasta våra armar. Detta leder i regel till försämrad teknik och ökad skaderisk oavsett vilken typ av träning vi utför.

Här kommer några tecken på att du behöver förbättra din greppstyrka:

  • Dina händer och underarmar börjar göra ont när du skriver på tangentbord
  • Dina händer krampar efter att de utfört vardagliga arbetsuppgifter
  • Du har svårt att bära hem matkassar utan att lägga ner dem på marken för att vila
  • Du behöver lägga ifrån dig redskap på gymmet på grund av mjölksyra i underarmarna, trots att övriga muskler inte är trötta.
  • Du får lätt ont i händer, armbågar och underarmar när du tränar med vikter.

För att undvika problem med svaga underarmar gäller det att ligga steget före.
Innan vi kan lasta på mer vikt på skivstången måste vi först förvissa oss om vad våra nypor klarar av. Det görs bäst genom att vara ärliga mot oss själva. Om händerna börjar släppa och ryggen vill hjälpa till med att krumma, så är det ett ypperligt tecken på att det är dags att sänka vikten. Gör hellre större set på en belastning som dina armar klarar av och låt de istället svida ordentligt.

Det bästa sättet att träna upp armarna är att regelbundet inkorporera olika typer av gruppträning i vår vardag. Det kan antingen göras vid sidan av träningen, med exempelvis en handgripper, eller genom att aktivt göra sina träningspass mer utmanande för våra armar. Till det senare exemplet är vårt bästa tips att inte ta några genvägar. Gör varje grepp-utmanande övning tung.

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA BÄSTSÄLJANDE GREPTRÄNARE HÄR NEDAN: