Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Tacka dig själv imorgon!

Tacka dig själv imorgon!

“Gör saker du kommer tacka dig för senare” 

...är en bra devis att leva efter. Det kan vara allt från att lägga undan sparpengar för en regning dag, till att reda ut en osämja innan den hinner bli värre. En annan sak vi verkligen kommer tacka oss för senare i livet är att vi hålt igång vår träning, och då tänker vi inte på njutningen av att få se sin forna kropp på gamla semesterfotografier.

Osteoporos eller benskörhet är något som drabbar majoriteten av alla äldre. Tillsammans med att balanssinnet försvagas med tiden kan detta leda till att förödande missöden ständligt lurar runt hörnet.

Som tur är går benskörheten att motverka, och det görs bäst med träning och motion!

En av de mest effektiva träningsmetoderna för att förbättra bendensiteten är träning med plyoboxar. Plyoboxar är enkla och funktionella redskap som används för att utföra hoppövningar och plyometrisk träning. Genom att hoppa upp och ned från plyoboxar skapas en belastning på benen som stimulerar benets benbildning och ökar bendensiteten.

Plyometrisk träning involverar snabba och kraftfulla rörelser, vilket gör att benmusklerna aktiveras mer än vid vanlig styrketräning. Denna höga belastning stimulerar benvävnaden att förstärka sig själv för att klara av den ökade belastningen. Resultatet blir starkare ben och förbättrad bendensitet.

För att få optimala resultat är det viktigt att träningen med plyoboxar genomförs korrekt och med rätt teknik. Här kommer tre punkter du bör tänka på när du ska utföra ett boxhopp.

  • Ställ lådan på stadigt underlag innan du börjar hoppa.
  • Spänn bålen vid varje hopp.
  • Aktivera hela sätet och benen när tar sats.
    Det är också viktigt att gradvis öka intensiteten och svårighetsgraden i övningarna för att säkerställa en säker och progressiv träning.

Så med det sagt: Börja lägga grunden för en hälsosam benhälsa redan idag. Vi kan garantera att du kommer tacka dig själv senare!

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA PLYOBOXAR HÄR NEDAN: