Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Lördagsträning!

Lördagsträning!

Veckans bästa dag förtjänar veckans roligaste träning

Äntligen är det lördag. Och på lördagar föredrar vi på Gorilla Sports gruppträning av något slag. Att träna med en kompis bidrar både till motivation och skapar dynamik i relationen till sin träning. För att leva ett aktivt liv behöver inte kännas som en börda eller ett som ett ensamjobb.
Tvärt om kan träning tillsammans var din nyckel till att tycka det är roligt att träna, så pass roligt att du vill göra det på en söndag. Vikterna i passet väljer ni efter er egen förmåga. Ni kan med andra ord ha varsina skivstänger under passet för att slippa behöva ta av och på vikter från stången. Detta pass innehåller 4 delar som utmanar dig, din träningspartner och ert team på olika sätt.

Del 1:
15 minuters uppvärmning. Dynamisk rörlighetsträning och stretch. Lägg lite extra fokus på höftböjare, ben, rygg och mage.

Del 2 :
Gymnastik. Utse en person till nummer 1 och den andra till nummer 2. Tillsammans skall ni göra:
10 varv av:
Person no 1 hänger 20-30 sekunder i hollow hang i en pull-up-stång. Ifall ni inte har en stång tillgänglig går det bra att ligga i hollow hold på golvet istället.
Person no 2 hoppar 40 dubbelhopp med hopprep, eller 50 enkelhopp.
När den siste personen är klar med att hänga alternativt att hoppa vilar ni båda 30 sekunder innan ni byter övning med varandra. Ni kommer göra respektive övning fem gånger var.

Del 3:
Styrka. 5 varv av:
8 Knäböj
Bulgarian split lunges. (Använd hantlar eller kettlebells i varsin hand om ni vill ha mer vikt)
Den ena börjar med knäböjen, den andra börjar med utfallen. När den siste personen är klar med båda övningarna vilar ni i 45 sekunder tillsammans innan ni påbörjar nästa varv.

Del 4:
Kondition.
Amrap 20 minuter. You go I go (den ena gör alla övningar medan den andra vilar för att sedan byta med varandra).
21 Dubbelhopp / 30 enkelhopp
15 Marklyft
9 Barfacing burpees

Detta passet är tänkt att få ta lite tid. Se till att båda är väl uppvärmda innan ni börjar. Träning tillsammans är ett utmärkt sätt att både umgås och stärka banden i en relation. Att få kämpa med någon man tycker om skapar en stark gemenskap. Kom ihåg att peppa och hjälpa varandra till säker och rolig träning.

Lycka till och ha så kul!