Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Barnen påminner oss om att  fortfarande vara små

Barnen påminner oss om att fortfarande vara små

ATT FÅ FÖLJA ETT BARNS UTVECKLING...

...från en liten bebis till en fullstor vuxen är en otrolig resa. Men under denna resa, när vi dag in och dag in försöker föregå med gott exempel och lära med goda råd och förmaningar får vi inte heller glömma bort att också lära av de små.

RESAN AV ATT VÄXA UPP,

som var och en av oss gjort och kanske fortfarande gör, består av en ofantlig mängd lektioner. Men samtidigt som vi bygger en stor mängd kunskap finns det också en stor del som glöms bort. Och det är här barnen kommer in som inspiratörer.

Som ni vet handlar dessa texter i stort sätt alltid om träning, och idag är inget undantag. Så den kunskap vi valt att fokusera på är kunskapen om rörelse.

BARN ÄR BETYDLIGT BÄTTRE PÅ...

...att utforska kroppens möjligheter än vad majoriteten av oss vuxna är. De springer, hoppar, kryper, klättrar och mycket mer. Allt detta görs inte heller bara på ett sätt. Nya lekar och miljöer bjuder på ständigt nya utmaningar som leder till att kroppen måste testa nya sätt att ta sig fram.

Den här nyfikenheten bör vi vuxna ta stor inspiration av. Det som händer när vi med våra kroppar utforskar nya möjligheter är att vi ökar vår bank av rörelser. För som med allt skapar rutiner mönster som vi till viss del låser in oss själva i. Se bara på hur en vanlig dag kan se ut för många av oss. Ligga, sitta, stå, gå för att sedan lägga oss ner igen. Inte särskilt omväxlande.

Många rörelser som barn gör till vardags är även fundamentala sätt för våra kroppar att hålla sig hel och frisk. Att hänga i klätterställningen sträcker ut ryggraden och motverkar stelhet. När barnen hittat något som intresserar dem på marken kommer de omedvetet sätta sig i ett djupt knäböj för att få en bättre titt. Denna position förbättrar och underhåller deras rörlighet, bål- och benstyrka. Detta är bara några få exempel på allt fantastiskt som sker av bara farten för vår yngsta generation.

VAD KAN VI DÅ GÖRA FÖR ATT NÄRMA OSS BARNEN SÄTT ATT UTMANA MÖNSTER?

Jo, fråga dig själv när du senast kröp, hoppade högt eller gjorde en kullerbytta. Troligtvis är det dags att friska upp muskelminnet igen. Gå igenom din arsenal av rörelser, väck gamla rörelsemönster till liv och våga testa nya.

KOLLA IN VÅRT UTBUD AV PLYO-BOXAR HÄR NEDAN: