Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Och vilka fantastiska övningar!

Och vilka fantastiska övningar!

Det är ingen hemlighet...

...att vi på Gorilla Sports har en särskild böjelse för viktredskapet kettlebells. Anledningen till denna kärlek vilar i hur otroligt praktiska de är att använda. Kettlebellövningar kräver i regel minimal yta för att användas på. Tack vare klotens runda form är de skonsamma mot både våra hem och våra kroppar. Detta gör kettlebells till ett ultimat redskap för all typ av hemmaträning.

IDAG TÄNKTE VI GE EXEMPEL PÅ NÅGRA KETTLEBELLÖVNINGAR...

...som vi anser att alla bör känna till och behärska.

Kettlebell swing.
En riktig klassiker minst sagt. Kettlebellswing är en grym övning för bål, underarmar, axlar och ben och säte. För att bemästra denna övning handlar allt om timing. Lär dig känna hur du ska driva på klotet med höften.

Goblet squat.
En goblet squat går ut på att göra knäböj med en kettlebell framför bröstet. För bäst grepp om klotet rekommenderar vi att du håller kettlebellen upp och ner med händerna om själva klotet bredvid handtagen. Denna övningen tar otroligt mycket på benen, sätet, bålen och axlarna.

Kettlebell thruster.
Detta kan vi se som en fortsättningsövning på en goblet squat. I en thruster fortsätter vi rörelsen förbi toppläget på knäböjer och lyfter vikten - i detta fall kettlebellen - ovanför huvudet upp till raka armar. Knepet i en thruster är att använda så mycket kraft från benen som vi bara kan så att vi inte måste statiskt pressa upp vikten med axlarna varje gång.

Kettlebell push press.
En push press är en axelpress med hjälp av benen. En kettlebell push press kan utföras med antingen en kettlebell i vardera hand, en kettlebell som du håller med båda händerna, eller att du håller kettlebellen i en hand. Om du är ny till övningen kan det vara bra att använda båda händerna. För att få till rätt känsla med benen skulle vi vilja likna starten med ett skutt. Driv på med benen som om du skulle göra ett litet hopp, men lämna aldrig marken helt. Sen när du känner att klotet vill fortsätta uppåt fortsätter du med att pressa med axelmuskulaturen. Som med mycket handlar denna övningen om rätt timing. Pushpress är en utmärkt övning för axlarna och bålen.

Hängande rodd.
Denna övning är ingen raketforskning. Tricket med denna är att hålla sig lugn och kontrollerad. Övningen utförd med lutande överkropp - runt 45 grader framåt - hållandes ett klot i en hand eller ett klot i vardera hand. Klotet dras upp mot bröstet med armbågen strävandes mot taket. Denna övning tar på skulderbladsmuskulaturen, triceps, underarmar och bröst.

Marklyft.
Även detta exempel är något av en klassiker. I ett marklyft ska vi lyfta en vikt från marken upp till stående med raka ben och raka armar utmed kroppen. När övningen görs med kettlebells blir den faktiskt jobbigare än om vi skulle gjort den med skivstång då de lösa kloten gärna vill röra sig under lyftets gång. Detta kommer kräva mer av vår bål. Kom ihåg att verkligen spänna magen och att lyfta med benen.

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA BÄSTSÄLJANDE KETTLEBELLS HÄR NEDAN: