Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Träna ryggen

Träna ryggen

En stark och välformad rygg är något som minst sagt imponerar. 

Till skillnad från de flesta andra kroppsdelar kan vi knappt se vår egna rygg. Kanske är det just detta som gör en ordentlig ryggtavla så imponerande. Det blir ett tecken på att personen inte bara tränar för att beskåda sig själv.

RYGGTRÄNING ÄR DOCK INTE DET ENKLASTE ATT LYCKAS MED.

Iallafall inte om man är ny till styrketräning. Att böja på armarna eller benen för att göra dem starka förklarar nästan sig självt. Men att bygga ryggmuskulaturen är inte lika självklart. Så idag tänkte vi ge några tips på hur du kan träna din rygg.

Ryggen sträcker sig över hela överkroppen och fungerar som antagonist till både bålen och bröstet. Ryggen hjälper till att hålla ryggraden stabil och huvudet rakt upp.
Därför är en bra utgångspunkt att utgå från den träning du redan gör för att träna tidigare nämnda delar.

Vi rekommenderar att alltid sträva efter muskelbalans i kroppen för att både undvika skador och av rent estetiska skäl. Försök därför sätta ihop din bål och bröstträning med just ryggträning. Det kan till exempel vara att varva bänkpress med sälrodd, axelpressar framför nacken med axelpressar bakom nacken och hollow rock med superman rock.

För att verkligen komma åt ryggen kan du också investera i en ryggresningsbänk. Det är ett perfekt komplement mellan situp-setten eller plankan. En ryggresningsbänk skapar optimala förutsättningar för att komma åt muskulaturen längs hela ryggraden.

Ett av de bästa träningsmålen du kan ha 2023 är att sträva mot muskelbalans i kroppen. Så inkludera ryggträning redan idag.

KOLLA IN VÅRA BÄSTSÄLJANDE RYGGLYFTSBÄNKAR OCH HYPEREXTENSIONS HÄR NEDAN: