Se till att komma igång rätt
Om du går i tankarna...
...på att bygga ett alldeles eget hemmagym kan det vara svårt att veta vart du skall börja. Är det bäst att börja med de dyra inköpen eller är det smartare att först köpa småsakerna? Idag ska vi ge exempel på hur du kan tänka när du sätter igång.
Intressen
Börja med att utgå från din nuvarande träningserfarenhet och dina egna intressen. Det brukar vara bra att börja med att köpa redskap man redan behärskar för att minska tröskeln till att faktiskt använda sitt hemmagym. Sen är det också bra att se över dina nuvarande intressen. Kan du på något sätt träna hemma för att bli bättre på ditt intresse? Det kan vara en motionscykel om du är cykelintresserad eller en pull-up-stång om du tycker om att klättra. Genom att utgå från träningsformer du redan behärskar och/eller tycker om kommer hemmagymmet få en självklar plats i ditt hem dagen det flyttar in.
Yta.
Hur mycket plats kan du avvara av din bostad? Oavsett hur stark din träningsglädje är eller hur bra din utrustning än må vara, kommer ett inträngt gym snabbt ta glädjen från träningen. Om du har mindre yta att tillgå är det viktigt att du ser över dina val av redskap till enbart dem du verkligen vill använda. Det viktiga med din yta är att du ska ha fritt spelrum att använda din utrustning på.
Grundredskap.
Låt dina första inköp vara redskap som lägger grunden för din träning. Redskap du kan träna stora delar av din kropp med och som bjuder på många användningsområden.
Det kan vara allt från fria vikter, en boxningssäck, en träningsbänk eller en konditionsmaskin.
Helhet.
Försök skapa en helhet i ditt hemmagym. Om du redan äger ett par ställbara hantlar är en eller några kettlebells troligtvis ett bättre nästa inköp än några fasta hantlar. Äger du redan en uppsjö av fria vikter kommer en plyobox med största sannolikhet göra mer gott än ytterligare ett viktredskap. En helhet uppnås genom att bygga sitt hemmagym kring utrustning som kan användas tillsammans. Antingen i samma övning eller i samma träningspass.
Budget.
Sist men inte minst kommer det här med budget. För oavsett om du vill ha ett litet eller stort hemmagym kommer det kosta pengar. Var realistisk med din budget och låt den sätta ramarna för din inköpslista. Rom byggdes inte på en dag och det behöver inte ditt hemmagym göra heller. Genom att följa våra råd kommer du från första inköp vara på rätt väg och äga utrustning som ger just riktigt bra träning.
Med dessa råd hoppas vi att du känner dig mogen att ta de beslut du behöver ta. Om du har några frågor rörande våra produkter får du gärna höra av dig till oss på info@gorillasports.se