Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Otroligt användbar

Otroligt användbar

Den raka träningsbänken är ett självklart inslag i nästan alla gym.

Utan gångjärn och avancerade finesser håller bänken över tid samtidigt som dess avskalade konstruktion gör den enkel att använda. En plan, stabil bänk som bjuder in till träning.
I detta blogginlägget kommer vi ge några exempel på olika sätt som du kan använda den raka bänken på för att få ut maximalt med träning från detta fantastiska redskapet.

Vi börjar med det mest uppenbara användningsområdet. Att bänkpressa. En rak bänk är klippt och skuren för att kunna göra bänkpressar på. Både med skivstång, hantlar, eller varför inte med ett par kettlebells. Allt är möjligt! Om du har en träningsbänk med justerbar höjd bör du se till att du kan ha båda fötterna i backen samtidigt som du kan ha knäna behagligt böjda.

Raka bänkar är även perfekta för sittande övningar. Att sitta på en rak bänk gör att övningen du utför blir mer statisk än om du hade stått upp. I en sittande position med rak rygg behöver bålen stå för all stabilitet, samtidigt som du inte kan skapa något momentum med benen eller höften. Detta är perfekt när du verkligen vill isolera muskulaturen i t.ex axelpressar och bicepcurls.

Den raka bänken kan också användas som upphöjnad för en uppsjö av olika överkroppsövningar. Genom att placera fötterna på bänken i en plankposition lägger du större vikt på armarna vilket gör att övningen blir tyngre för både armar, axlar och bål. Perfekt om du vill göra armhävningarna eller plankövningarna tyngre. Om du istället använder bänken som upphöjnad för händerna läggs större vikt på fötterna vilket gör övningarna lättare.

Upphöjnaden som bänken skapar lämpar sig även för vinnarövningen bulgarian split squats. Tung som tusan, men en riktigt bra övning. Ett annat sätt att använda bänkens upphöjnad är precis som modellen på bilden. Bänkens höjd gör den utmärkt för hängande enarmsrodd.

Det sista tipset vi vill rekommendera är att bygga din egna sälroddstation med din träningsbänk. Genom att placera bänken på två upphöjnader såsom ett par plyoboxar kommer bänken upp i ett tillräckligt högt läge för att du med raka armar skall kunna utföra sälrodd. Lite pilligt att sätta ihop, men när kompositionen väl är på plats är det bara att köra igång. En riktig favoritövning om du frågar oss.

Våga utforska träningsbänkens alla möjligheter och hitta dina favoritövningar. Kanske har du inte hittat den än?

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA BÄSTSÄLJANDE TRÄNINGSBÄNKAR HÄR NEDAN: