Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Vi hjälper dig gladeligen!

Vi hjälper dig gladeligen!

Gorilla Sports vision...

...har sedan starten varit att erbjuda högkvalitativ gymutrustning till riktigt bra priser. Utöver att bara sälja träningsredskap drivs vi av att inspirera och motivera till rörelse och hälsa. Idag vill vi slå ett slag för våra kategoribeskrivningar som du finner på nästan samtliga av våra kategorisidor. På dessa sidor har vi samlat i stort sett allt du behöver veta om respektive produktkategori.

Här kommer ett utdrag från kategorisidan om bänkpress:

“I våra bänkpresspaket ingår alltid bänkpress, skivstång och viktskivor oavsett vilket paket du köper. Du kan även köpa paket där det utöver bänkpress, skivstång och viktskivor ingår curlstång och hantelstänger.
När det kommer till själva ställningen och träningsbänken kan du hitta allt ifrån hopfällbara bänkpressar som du kan lägga in under sängen när du tränat klart till den lite större och mer traditionella bänkpressen.
Bänkpress är en av de klassiska basövningarna...

...En basövning syftar till en övning som involverar fler än en led och ingår därför även i samlingsbegreppet flerledsövning. Skillnaden mellan begreppen basövning och flerledsövning är något diffus då basövningar syftar till en bas av övningar som är bra att utgå ifrån.”

TEKNIKTIPS FÖR BÄNKPRESS

Nedan hittar du tio tips för att göra dig bättre i bänkpress:

  1. Brösta upp så du får till bästa möjliga brygga
  2. Dra bak axlarna och ihop med skulderbladen
  3. Flytta in fötterna nära skivstången
  4. Korta ner lyftvägen med brett grepp och hög brygga
  5. Lägg dig så att du kan hålla denna bas vid avlyft
  6. Vid avlyft; brösta upp, håll bryggan, nyp åt skulderbladen och tryck ifrån med benen så det känns att hela baksidan av kroppen är aktiverad.
  7. Andas in innan du börjar föra stången neråt, håll andan och börja rörelsen
  8. Ned, fortsätt att hålla andan, nudda bröstet(utför du reps med studs eller reps med stopp?), börja pressen uppåt.
  9. Och nu, när du klarat av 60-80% av pressen, andas ut
  10. Repetera

Så med detta sagt, på vår hemsida är matnyttig kunskap sällan långt borta. Och om du har någon särskild fråga om våra produkter, tveka inte att höra av dig till: info@gorillasports.se

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA BÄSTSÄLJANDE BÄNKPRESSPAKET HÄR NEDAN: