Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Lär dig hantera de högintensiva träningspassen

Lär dig hantera de högintensiva träningspassen

När orden “högintensiv” och “träning” placeras...

efter varandra går det för många en kall kår längs ryggraden. Kanske kommer traumatiska minnen upp från ett intervallpass vid ett blött löparspår, eller möjligtvis ett prova-på pass från helvetet som ägde rum på den lokala boxningsklubben?

NÄSTAN ALLA MÄNNISKOR...

...har minst ett par minnen från misslyckade konditionspass som fick oss att känna att döden var nära. Men som med alla färdigheter kan de tränas upp. Så även vår tolerans mot just hög intensitet. Idag kommer vi ge dig vårt bästa tips för att bli bättre på att både klara av och kunna njuta av högintensiv träning.

OAVSETT VILKEN TYP AV HÖGINTENSIV TRÄNING...

...vi utför är den gemensamma nämnaren att pulen höjs markant. Därför bör pulskontroll vara prio ett i resan mot att bli en bättre konditions-atlet. Erfarna atleter har under tidens gång lärt sig hur hårt de kan pressa sig utan att tappa fart på grund av andnöd. Genom att vara lyhörd på hur kroppen reagerar på arbetet kan de snabbt reglera hastigheten för att hålla hjärtfrekvensen på en hanterbar nivå. Det handlar om mental och fysisk kalibrering för att undvika den fruktade panikandningen.

INOM CROSSFIT-KRETSAR TALAS DET OFTA OM...

...ett begrepp vid namn pacing. Ordet kommer från engelskans “pace” vilket översätts i detta sammanhang bäst till hastighet eller takt.
Lär dig hitta din hastighet genom att starta i ett lugnt och kontrollerat tempo. Arbeta återhållsamt och metodiskt för att ständigt vara medveten om din puls. Det är bättre att öka takten under passets gång än att gå för hårt ut och gå in i väggen.

Vi är övertygade om att du kommer kunna bli en riktig hejare på konsten att pace:a. Det handlar bara om träning och att våga utmana.

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA BÄSTSÄLJANDE CROSSTRAINING PRODUKTER HÄR NEDAN: