Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Hitta dina drivkrafter

Hitta dina drivkrafter

“Varför tränar jag?” 

Hur ofta ställer du dig den frågan egentligen?

Träningsrutiner motiveras oftast med ett Vad och ett Hur. Kanske har vi sett oss själva i spegeln eller på bild när vi slås av impulsen: nu är det ta mig tusan dags att komma igång!
Efter insikten bestämmer vi sedan vad vi ska träna, och hur den träningen skall äga rum. Kanske blir ett par nya löparskor eller ett gymkort symbolen på den nya träningsresan.

Innan vi påbörjar styrkerutinen eller löparschemat kan det vara bra att också definiera sitt Varför.

VARFÖR SKA JAG TRÄNA?

Är det bara av kosmetiska skäl du vill träna, eller finns det även andra drivkrafter som kan motivera dig till rörelse? Andra anledningar som motiverar till träning skulle t.ex kunna vara ta itu med fysiska begränsningar du märker av i nuläget. Ligger dina faktiska problem inte i hur du ser ut på bild, utan i hur din kropp mår efter du gått i trappor, din rörlighet när du ska ta dig upp ur sängen eller din förmåga att klara av lyft i vardagen?
Kan du definiera en förmåga som skulle underlätta ditt liv om du utvecklade den?

Genom att inte bara ryckas med av plötsliga träningsinfall som kretsar kring utseende kan vi ta mogna beslut i vilken typ av rörelse vi behöver utveckla för att verkligen må bra. Behov som sträcker sig förbi drömmen om större biceps eller plattare mage.