Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Vi hjälper dig!

Vi hjälper dig!

Att välja rätt boxningshandskar kan verka lättare sagt än gjort. 

När det kommer till val av handskar kommer du stöta på två huvudsakliga vägskäl. Det första är vilken modell av handske du vill ha. Sen kommer följdfrågan om hur mycket din handske får väga. Idag tänkte vi hjälpa dig på traven när du ska välja boxningshandskar till ditt hemmagym.

MODELLEN PÅ HANDSKE...

...avgörs av vilken typ av boxningsträning du tänker utföra. Här kommer en sammanfattning av de olika modellerna vi säljer och vad de bäst används för.

Workout-handskar.
Denna handske är en riktigt bra allroundhandske för all typ av boxningsträning. Med bra vaddering kring knogen och ordentligt handledsstöd skyddar den för all typ av tränings-boxning. Oavsett om du slår på mitsar, boxningssäck eller sparras lätt kommer denna handske göra jobbet.

Pro-handskar.
Handskarna som går under Pro-Serien är också anpassade för all-round-träning. Skillnaden mellan dessa och Workout-handskarna är att våra Pro-handskar har integrerat mesh-tyg på insidan av handflatan för att andas bättre.

Säckhandskar.
Våra säckhandskar är tunnare över knogen och lösare runt handleden jämfört med våra Workout- och Pro-handskar. Dessa handskar är gjorda för att stärka handlederna och upplevas smidiga. Om du i huvudsak tänkt träna på boxningssäckar, päronbollar eller mitsar, och vill ha en nättare handske är det här den du ska gå på.

MMA-handskar.
En MMA-handske lämnar fingertopparna fria och har en smalare profil jämfört med en vanlig boxningshandske. Denna typ av skydd ger dig större frihet för teknisk träning och är utmärkt om du vill växla mellan boxning och brottning med din träningspartner.

VIKT

Handskarnas vikt beror på hur mycket vaddering de är fyllda med. Det gör att tyngre handskar blir skonsammare att träna med för händerna, men tyngre att träna med för axlarna. Rent generellt bör nybörjare börja med mer vadderade handskar. Som novis inom sporten är det lätt att slå fel eller missbedöma sin styrka. Därför kan det vara bra med lite extra stötdämpning både för en själv och ens träningspartner.
Lättare handskar leder till snabbare slag, men rekommenderas för lättare och mer konditionskrävande typ av boxning.

Vikten på handskar står även i relation till atletens kroppsvikt. Här kommer en ungefärlig fingervisning på vilken vikt på handskar som passar olika kroppsvikter

  • 6-8 oz under 45kg
  • 8-12 oz mellan 45 och 70kg
  • 12-14 oz mellan 70-80kg
  • 14+ oz över 80kg

KOLLA IN VÅRA BÄSTSÄLJANDE BOXNINGSHANDSKAR HÄR NEDAN: