Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Vi hjälper dig

Vi hjälper dig

Syftet med alla skivstångsställningar...

...är att ändra höjden skivstången skall befinna sig på. Det gör att vi kan påbörja våra lyft från optimala positioner i förhållande till vilken övning vi tänker utföra. Exempel på övningar som gynnas av en skivstångsställning är knäböj med skivstång, bänkpress och hängande rodd. En bra skivstångsställning gör att vi kan påbörja vår träning både säkert och stabilt.

När du ska välja en skivstångsställning till ditt hemmagym finns det två huvudsakliga faktorer du bör ha i åtanke.

Den första frågan att besvara är vilken typ av belastning du vill att din skivstångsställning ska klara av. Ju tyngre du kommer belasta din skivstång, desto stabilare behöver ställningen vara. Det gäller både för att kunna ta av skivstången säkert, men också för att sedan kunna lägga tillbaka stången i ställningen. Squats och bänkpress kräver exempelvis att du har en rejälare ställning, medan axelpressar och hängande rodd klarar sig på nättare varianter.

Den andra frågan som bör besvaras innan du gör ditt val är hur stor plats din ställning får ta. Generellt sett är större ställningar mer stabila än de mindre. Men med det sagt måste du vara realistisk med hur stor plats din ställning får ta. Våra lösa stativ är perfekta för dig som har mindre plats och som vill kunna ta bort din ställning mellan varven. Satsar du istället på maximal stabilitet kommer våra power cages passa dig utmärkt, likaså våra större ställningar.

Nu hoppas vi att du fått lite kött på benen för att kunna välja den skivstångsställning som passar just dig!

KOLLA IN VÅRA BÄSTSÄLJANDE SKIVSTÅNGSSTÄLLNINGAR HÄR NEDAN: