Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Tillsammans är vi starkare

Tillsammans är vi starkare

Att föreningslivet sakta håller på att avta råder det inget tvivel om. En kultur som var otroligt stark under 1900 talets senare hälft, har i dagens samhälle förlorat sin starka status. Anledningarna till detta är många och vi kommer inte gå in i något spekulerande idag. Men något vi ska göra är att belysa de fördelar gemenskap har för våra intressen, och träning i synnerhet.

Det som föreningen skapar är ett sammanhang. Utöver att vi fysiskt träder in på ett gym eller dyker upp på en idrottsplats, kliver vi också in i en social bubbla. Personer som har samma intresse som vi förenas. Detta skapar naturliga ingångar för möten som senare blir vänskap. Detta sammanhang av likasinnade stärker både banden mellan medlemmarna, men också mellan medlemmarna och sitt intresse. Föreningen låter oss liksom uppslukas av vår passion och verkligen skärma av oss från omvärlden. Detta skapar fantastiska förutsättningar för motivation och personlig utveckling.

Att närma sig någon annan genom ett gemensamt intresse kan vara det enklaste sättet att bygga en bekantskap på. Från start kommer båda parter troligtvis in i ett stadie av nyfikenhet och öppenhet gentemot varandra. Du har med största sannolikhet redan varit med om detta förut. Känt hur ett intresse liksom dragit dig in i en relation utan vidare ansträngning.

Men samhörighet är inget som föreningar har monopol på. Tillsammans kan vi skapa samhörighet oavsett var vi är. Bara vi vågar säga hej till varandra, bjuda på ett leende och kanske fråga om ett tips. Tänk dig själv att någon avslappnat och vänligt ser dig i ögonen på gymmet. Inte blir man varken sur eller irriterad. Tvärt om gör det att man snarare fylls av energi. Får oss att tänka positivt. Därför har vi inget att oroa oss för när vi bryter trenden av isolering som så ofta finns på allmänna gym.

Och om du tränar hemma, våga bjud in familj och vänner till träningspassen.
Kom på pass som kan utföras tillsammans eller pass där ni hjälper varandra. När vi gör detta blir gymmet till en betydligt mer gemytlig plats att vara på. Samtidigt kan vi med våra träningsvänner också lära oss massor. Vi har alla olika styrkor och kunskaper vi kan dela med oss av.

Så som du inte redan gjort detta vill vi nu råda dig att hälsa på personerna du har omkring dig på träningen. Du klarar det. Allt handlar om fatta mod och ta första steget.