Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Vi berättar varför!

Vi berättar varför!

För många är hopprep inget mer... 

...Än ett grånat minne av en leksak som användes på skolgården som barn. Det många inte vet är att hopprep kan vara det mest underskattade träningsredskapet som finns. Här kommer fyra punkter som stärker detta påstående.

Kondition: Hopprepshoppning ökar hjärtfrekvensen och förbättrar syreupptagningsförmågan på ett sätt som, vilket resulterar i förbättrad aerob uthållighet och ökad kardiovaskulär fitness. När du hoppar hopprep aktiveras stora muskelgrupper samtidigt som hjärt-kärlsystemet stimuleras för att öka den totala konditionen.

Styrka: Hopprepshoppning är en dynamisk träningsform som främjar styrkeutveckling, särskilt i benmusklerna och core-muskulaturen. Genom att belasta dessa muskelgrupper stimuleras muskeltillväxt och förbättring av explosiv styrka samt ökar muskeltonus och kroppsstabilitet.

Bentäthet: Genom att utsätta skelettet för återkommande små stötar bidrar hopprepshoppning till förbättrad bentäthet. Den repetitiva belastningen stimulerar benremodellering och ökar benmineraliseringen, vilket bidrar till minskad risk för benskörhet och främjad benhälsa.

Kaloriförbränning: Hopprepshoppning är en högintensiv träningsaktivitet som resulterar i betydande kaloriförbränning. Denna typ av träning ökar ämnesomsättningen och energiförbrukningen både under och efter träningen, vilket kan gynna viktminskning och fettförbränning. Genom att involvera hela kroppen och utföra snabba rörelser blir hopprepshoppning en effektiv metod för att både förbränna kalorier.

För att din hopprepsträning ska kännas varierad och motiverande är det bra att involvera andra typer av övningar mellan alla hopp. Här kommer två träningspass där hopprepet spelar huvudrollen.

“Flight Simulator”
En Flight Simulator är en riktig Crossfit-klassiker. Konceptet är enkelt och kan ändras om efter tycke och smak. Originalpasset ser ut såhär:

5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-45-40-35-30-25-20-15-10-5
Unbroken Double-Unders.

Om du inte kan utföra Double-Unders fungerar det lika bra att göra vanliga hopp.
Vill du skoja till passet kan du strunta i att göra obrutna set, men istället välja en eller två övningar som du utför mellan varje set.
T.ex: 5 Armhävningar och 3 Burpees.

Ett annat pass med Hopprep skulle kunna se ut såhär:

EMOM: 20 Minutes
Hoppa i 30 Sekunder, därefter gör du 10 airsquats. Vila resterande tid.

Dessa två pass är bara toppen av isberget när det kommer till träningspass man kan göra med hopprep. Bemästra detta redskap och du kommer aldrig behöva gå utan ett bra träningspass igen, oavsett var du befinner dig. Vill du veta hur du kommer igång med hopprepsträningen, klicka här!

KOLLA IN VÅRA BÄSTSÄLJANDE HOPPREP HÄR NEDAN: