Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Förbered dig i god tid

Förbered dig i god tid

Maxa dina förutsättningar

Oavsett om det handlar om att göra sig förberedd inför ett träningspass, en tävling eller en vanlig julhelg är förberedelserna innan av stor vikt. Och då menar vi inte enbart förberedelser såsom julhandel, bak och matlagning, utan alla sorters förberedelser som får oss att komma in i rätt humör.

När atleter lagt karriären på hyllan brukar de ofta få beskriva hur deras unika uppladdningar såg ut under glansdagarna. Det kan vara allt från de minsta detaljerna till riktigt omfattande vanor. När det kommer till uppladdning finns det inga rätt eller fel, så länge den funkar för dig.

Så hur gör du för att förbereda dig inför en viktig dag?
Här kommer några tips på uppladdningar som vi tycker gör skillnad:

Ett flåsigt konditionspass. När hjärtat får jobba frigörs mängder med härliga hormoner i kroppen. Vi blir både lugnare och gladare av att få arbeta med kroppen vilket är perfekt om vi vill fortsätta vara det dagen efter.

Ett skönt yogapass. Yoga är ett perfekt sätt att samla tankarna på. När vi fokuserar på vår andning stängs världen omkring oss ute för en stund. Julstök är inte enbart förknippat med avkoppling. Göromålen kan också upplevas som betungande bördor som får oss att bli stressade och trötta. Därför kan det vara bra att kompensera med en stund för dig själv i lugn och ro.

En varm dusch. Att få krypa ner i sängen efter en varm dusch kan vara helt oslagbart. Genom att skapa optimala förutsättningar för god sömn lägger vi också grunden för en lyckad morgondag.

Välja kläder kvällen innan. Den här punkten kan låta underlig, men likt för många atleter kan kläderna vi bär ha stor inverkan på hur vi känner oss och presterar. Att ha planerat morgondagens klädval kan också göra att vi lättare kommer till ro när vi ska somna. Det blir en sak mindre att göra imorgon.

Med dessa tips hoppas vi att du får inspiration att ta hand om dig och värna om de vanor som gör att du mår lite extra bra.