Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Är träningen som blir av

Är träningen som blir av

För att nå framgångar...

...med sin träning måste man först se till att den blir av. Det krävs mer än visioner och löften för att komma igång med en aktiv vardag. Det behövs fasta tag, inplanerade träningspass och en förmåga att gå från tanke till handling.

Här kommer tre tips för hur du anpassar dina träningspass efter ditt liv.

Anpassa efter veckoschemat.
Börja med att ta reda på hur mycket tid som finns att jobba med. Räkna bort tid som försvinner åt förberedelser, transportsträckor och dusch. Genom att hålla koll på vårt veckoschema kan vi förhålla oss realistiska till vår fritid och skapa genomförbara träningsplaner. Så lite som 10 minuter räcker för att få till ett utmärkt helkroppspass på.

Använd rätt övningar.
Vill vi få större utdelning på kortare tid behöver vi kompromissa med vår bekvämlighet. Helkroppsövningar är i regel mer obekväma än punktmarkeringar, men som belöning får vi istället betydligt mer jobb gjort på samma tid.
Håll träningen enkel och välj ut ett fåtal övningar som utförs med kvalité är vår devis.

Håll dig i rörelse.
För att träningen ska bli riktigt effektiv bör vi undvika dötid så mycket som möjligt. Vårt knep för att undvika dötid är att byta ut passiv vila mot aktivitet. Detta åstadkommer vi genom att kombinera övningar som kompletterar varandra i direkt följd. Att till exempel utföra en överkroppsövning mellan benövningarna skapar tid att vila upp benen, samtidigt som vi får överkroppsträning gjord under en paus som annars hade spenderats på att stå still.

Skriv inte för långa pass.
Det är lätt att snabbt höja kraven på sina träningspass. Om det första passet upplevdes lagom tungt kan den träningsmängden enkelt bli en lägstanivå för nästa pass. Detta skruvar upp förväntningarna på träningsvolym och intensitet successivt, tills att vi når en nivå vi kanske egentligen inte njuter av. Skriv träningspass som ser överkomliga och roliga ut vid skrivbordet.
Ett i längden hållbart träningsschema längtar man till, inte bävar inför.

Träna med en vän.
Det kanske bästa man kan göra för att verkligen få träningen att bli av är att hitta en träningsvän att dela bördan med. Mycket ska stämma med veckoscheman och träningsambitioner, men att träna ett pass då och då med en vän kan göra att passen på egen hand blir mycket roligare. Teamträning skapar ett större sammanhang och blir en motivator för att inte ge upp.

Vi hoppas att dessa tips kan hjälpa dig på i stunder då det känns svårt att matcha träningen med vardagen. Ifall du vill få fler tips på hur man kan tänka kring effektiva vardagspass kan vi rekommendera att du följer oss på instagram och läser vidare här på bloggen

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA HANTLAR HÄR NEDAN: