Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Träna hela kroppen

Träna hela kroppen

Att skriva mångsidiga träningspass...

...som utmanar oss på olika sätt kan verka klurigt till en början. Vårt bästa tips för att både göra skrivandet enkelt är att dela upp träningspasset i flera separata delar. Detta gör det inte bara lättare att skriva passen, de blir också skönare att utföra. Träningspass uppdelade i olika delar känns både överkomliga, varierade och strukturerade. Tre kvalitéer som är avgörande för hur roligt ett träningspass upplevs.

Idag kommer vi bjuda på ett pass där vi utgått från metoden att dela in träningen i olika segment. Vi har valt att bryta upp passet i fyra delar. Först en individuell uppvärmning som du leder själv, sedan en teknikdel där du både får tid att vässa dina färdigheter samtidigt som pulsen får jobba. Efter teknikdelen följer en medelintensiv styrkedel. För att verkligen ge möjlighet att ta ut sig själv avslutar vi passet med en högintensiv AMRAP.

SÅHÄR SER VÅRAT PASS UT:

Del 1: Uppvärmning
Uppvärmning med lite extra fokus på axlar, ljumskar och baksida lår. Låt uppvärmningen ta tid. Börja med lugn, dynamisk stretching och rörlighetsträning. Känn in var du är stel och mjuka upp ordentligt. När kroppen känns mjuk kan du börja få igång blodcirkulationen.

Del 2: Teknikträning
Hopprepsträning i 8 minuter. Lägg teknikträningen på din nivå. Öva på enkelhopp, dubbelhopp (repet skall snurra två gånger under fötterna per hopp), trippelhopp, eller att korsa armarna vid vartannat hopp. Försök hålla igång hela tiden på något sätt.

Del 3: Styrka
6x6 Marklyft
Mellan varje set, gör: 10 boxhopp

Del 4: Kondition
AMRAP: 15 minuter
50 Hopprepshopp (gärna dubbelhopp)
6 Marklyft
7 Bar facing burpees
8 Goblet squat
9 Kettlebell swing
Svårare än såhär behöver det inte vara. Fyra tydliga delar som alla kompletterar varandra och skapar en dynamisk helhet. Lycka till!