Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Träningsupplägget du inte får missa!

Träningsupplägget du inte får missa!

Att hitta ett träningsupplägg som passar oss kan vara den avgörande faktorn till huruvida vi lyckas komma igång med vår träning eller inte. Idag tänkte vi presentera ett upplägg vi håller lite extra kärt.

EMOM, eller "Every Minute on the Minute," är ett träningskoncept som härstammar från CrossFit-världen. Det är en tidsbaserad träningsmetod som innebär att atleten utför en specifik uppgift eller övning varje minut och har resterande tid av minuterna som vila.

Här kommer några av fördelarna med EMOM-träning:

Effektiv tidsanvändning: EMOM-träning är tidsbesparande och strukturerad. Genom att använda en EMOM vet vi exakt hur länge träningen kommer att pågå och vi kan planera in både arbete och vila i förväg.

Ökad intensitet: Eftersom vilan endast varar tills nästa minut börjar, tvingar EMOM:en oss att arbeta under en bestämd intensitet under varje arbetsperiod. Detta minskar risken för dötid, och driver på oss under passet.

Mätbara resultat: EMOM möjliggör enkla mätningar av framsteg eftersom vi får konkreta mätresultat som vi kan jämföra oss med. För att göra nästkommande EMOM tyngre ökar vi bara vikten eller antalet repetitioner.

Mental styrka och fokus: EMOM utmanar vår mentala uthållighet. När klockan väl är igång handlar det bara om att köra på och hålla vårt fokus. Ju snabbare vi kommer igång blir klara med uppgiften, desto längre får vi vila i slutet av varje minut.

Genom att ha både tid och repetitioner förutbestämt minimerar vi all onödig mental ansträngning under träningspasset. Detta träningskoncept uppmuntrar till disciplin och effektivitet utan att vi själva behöver vara den som säger åt oss när vi ska komma igång med nästa set. Det gör klockan helt själv!

EMOM-pass och skivstångsträning är som klippt och skurna för varandra. Om du inte testat detta, GÖR DET!

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA SKIVSTÅNGSPAKET HÄR NEDAN: