Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Varför tränar vi egentligen?

Varför tränar vi egentligen?

Träning känns inte alltid helt självklart.

Varför springa runt halva trakten bara för att komma hem svettig igen? Varför lyfta den tunga skivstången om den ändå skall läggas tillbaka på golvet några sekunder senare. Hade vi inte kallat dessa underliga aktiviteter för just träning, och motiverat dem med att de får oss att må bra eller håller oss i form, hade vi med största sannolikhet aldrig annars gjort dem.

EN ANNAN ÖVNING SOM LÄTT KAN VERKA SOM RENA GALENSKAPEN...

...för en utomstående är burpees. Vi kanske kan skratta åt en hund som springer i cirklar när den jagar sin egen svans. Men tänk på vad hunden skulle tänka om den fick se oss göra burpees på träningen. En fullt frisk person som upprepade gånger lägger sig på mage på golvet, för att sedan ställa sig på fötterna och skutta.

VAD ÄR DET DÅ VI TRÄNAR NÄR VI GÖR EN BURPEE?

När vi tränar burpees blir vi experter på att ta oss upp från marken. Vi tränar all muskulatur som behövs för att gå från krälande varelser, till stolt vandrande människor. Kanske låter som en självklarhet för många. Men hur ofta ser vi egentligen någon behöva ta sig upp på fötter från marken? Kanske någon enstaka gång på stranden. Och hur ofta ser då denna rörelse ut att göras helt obehindrat?

DET ÄR LÄTT ATT INTALA OSS ATT VI INTE BEHÖVER GÖRA VISSA ÖVNINGAR.

Kanske tänker vi att vi redan behärskar dem utmärkt, eller att övningarna vi inte gör helt enkelt är för dumma för oss att spendera tid på. Men att inte variera sätten vi utmanar våra kroppar på riskerar att leda till att vi missbedömer våra egna förmågor. Antingen får vi en övertro på oss själva, och utgår från att vi redan klarar allt, eller så blir vi rädda för att ens försöka testa vad vi klarar av.

TESTA VAD DU GÅR FÖR.

Visa dig själv vad du kan. Gör några burpees och se hur din kropp reagerar. Ta en löptur och undersök konditionen. Våga få ett facit på vad du kan och vad du behöver träna mer på. Det kallar vi en aktiv relation till sin kropp!