Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Vad betyder det?

Vad betyder det?

Trött på att lyfta vikter? 

Då kan calisthenics bli något för dig.

Calisthenics är en träningsform som fokuserar på att använda kroppsviktövningar för att bygga styrka, uthållighet, rörlighet och kroppskontroll.

Träningsformen har sina rötter i antika Grekland där den användes som en del av militärträningen. Sedan dess har träningsläran utvecklats till en populär och mångsidig träningsmetod som integrerar influenser från gymnastik, akrobatik och olika typer av kroppsviktsträning.
Namnet "calisthenics" härstammar från de antika grekiska orden "kalos" som betyder vacker, och "sthenos" som betyder styrka. Vacker styrka. Inte helt opassande när man ser erfarna calisthenics-utövare visa upp sina konster.

Vad går träningsformen ut på?
Calisthenics handlar om att använda kroppens egen vikt som motstånd.
Träningen centreras kring övningar som stärker core-muskulaturen, förbättrar rörligheten samtidigt som de bygger upp muskelstyrka.

FÖRDELAR MED ATT TRÄNA CALISTHENICS:

Ökar funktionell styrka: Calisthenics fokuserar på att förbättra kroppens förmåga att utföra vardagliga rörelser genom att stärka musklerna i ett samordnat sätt. Det ökar inte bara muskelstyrka utan också funktionell styrka och kroppskontroll.

Minimalt behov av utrustning: En av de stora fördelarna med calisthenics är att det inte kräver något välutrustat gym eller dyr utrustning. Majoriteten av alla övningar som utförs inom träningsformen använder endast den egna kroppsvikten som motstånd av enkla redskap som pull-up-stänger, vilket gör det möjligt att träna i hemmet, parker eller andra tillgängliga platser.

Anpassas efter utövaren. Denna minimalistiska träningsform klingar verkligen väl med uttrycket “gräv där du står”. Alla övningar anpassas efter vår kropps- och dagsform.

De få redskapen som används.
Redskapen som används inom calisthenics finns där för att bredda mängden övningar vi kan göra med vår kroppsvikt. Pull-up- och dips-stänger, power towers, paralletter och push up bars är klassiska inslag i denna träningsform. Även gummiband, plyoboxar och stepupbrädor kan användas för att både göra träningen lättare och mer utmanande.

Börja idag. Det fina med en träningsform som denna är att vi kan börja direkt. Har du en kropp och lite ledig golvyta finns det inget som stoppar dig från ditt första träningspass.

ETT CALISTHENICS-PASS:

Del 1: Uppvärmning och bålträning
5 RFQ
30 Sekunder planka (om du kan, sträck ut en arm i taget utan att röra på resten av kroppen. Hål armen utsträkt i 5 sekunder och byt arm)
30 Sekunder Superman Rock
5 Kolmasken
10 Armhävningar

Del 2: Helkroppsstyrka
Amrap 15 minuter, fokusera på att göra alla rörelser med kvalité.
40 Squats
40 Utfallssteg
20 Hollow rock
20 Diagonala V-Ups
10 Burpees
10 Pike Push Ups

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA BÄSTSÄLJANDE GYMGOLV HÄR NEDAN: