Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

En övning värd att utforska

En övning värd att utforska

De två giganterna inom världen av pressar är helt klart Bänkpress och Striktpressen. Idag tänkte vi bena ut skillnaden mellan dessa klassiska pressar, både när det kommer till utförande och hur de påverkar vår muskulatur, samt ge ett tips på en övning som kan förbättra vår prestation i respektive lyft.

Bänkpress är en klassisk styrketräningsövning som främst inriktar sig på bröstmuskulaturen, i synnerhet pectoralis major - bröstets stora muskel.
Pectoralis major har sitt ursprung inne vid bröstbenet och fäster vid övre delen av överarmen ovanför bicepsmuskeln.
Övningen utförs i regel på en plan bänk och huvudfokuset ligger på att lyfta och sänka vikten i en vertikal rörelsebana ovanför Pectoralis major.
Bänkpress är en utmärkt övning för att bygga bröststyrka och storlek samt engagerar triceps, axlar och bål som hjälpmuskler.

Striktpress, även kallat axelpress eller militärpress, är en övning som riktar sig till deltoidmusklerna - axelmuskulaturen kring hela axelleden.
Övningen kan utföras både stående och sittande, och kräver att vikten pressas över huvudet med rak överkrop. För att kunna utföra en korrekt striktpress krävs en hel del bålstabilitet.

Mittemellan
Vill man komma åt muskulaturer mitt emellan dessa övningar finns den sneda bänkpressen.

Sneda bänkpressar utförs bäst på en ställbar bänk som kan lutas mellan 30°-45° grader.
Denna övning kombinerar element av både bänkpress och striktpress. Den inriktar sig på bröstet, speciellt den övre delen, samt axelmuskulaturen.
Sneda bänkpressar är utmärkta för att träna den övre bröstmuskulaturen och de främre deltoiderna, axelmusklerna.
De kan vara ett kraftfullt verktyg för att öka styrkan dessa områden samt förbättra din prestation i både bänkpress och striktpress.

Med en ställbar bänk kan du utföra alla dessa fantastiska pressövningar. Bli en expert på allt mellan bänkpress till axelpressar.

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA JUSTERBARA/STÄLLBARA TRÄNINGSBÄNKAR HÄR NEDAN: