Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Pull ups

Pull ups

Att kunna hänga på raka armar och sedan dra sig upp...

...ser för vissa ut att vara en baggis, medan det för andra är en fullständig omöjlighet. Alla som bemästrat konsten av att göra pull ups kommer troligtvis ihåg första gången de lyckades. Det gör iallafall vi. Det var tungt, skakigt och minst sagt “på håret”. Men det gick. Därefter följdes utvecklingen av myrsteg. Det tog många set av enstaka pull ups för att klara av fem stycken på raken, och desto fler set för att komma upp i tio. Men all träning var mödan värd. Känslan av att kunna dra sig upp med relativ lätthet är otrolig. I den känslan bor friheten över att kunna kontrollera sin kropp.

Att klara den där första repetitionen är däremot lättare sagt än gjort. Här kommer vårt bästa knep för att lyckas.

När du vill dra dig upp från raka armar kommer det krävas det mer än bara armstyrka. Majoriteten av styrkan kommer i själva verket från latsen och ryggen. Den bästa övningen för att bygga den typen av styrka är latsdrag. Latsdrag är i princip en identisk övning till pull ups. Fördelen med latsdrag är att du själv bestämmer vilken belastning du börjar med. Därmed kan du påbörja din resa mot dina första pull ups redan idag.

I en latsdragmaskin kan du förbereda dig inför både pull ups (drag med handflatorna pekandes framåt) och chins (där du har handflatorna mot dig). En viktig sak att tänka på är att latsdrag endast är tänkta att bygga just styrka med. Det finns ingen anledning att knycka till med höften eller skapa momentum i dragen. Fokusera istället på att hålla formen under hela övningen. Känn hur latsen, ryggen och bålen aktiveras för att verkligen få ut maximalt av din träning.

Har du också pull-ups på din tränings-bucket list? Då finns det inget att vänta på.

KOLLA IN VÅRA BÄSTSÄLJANDE KABELMASKINER OCH DRAGHANDTAG HÄR NEDAN: