Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Stor skillnad

Stor skillnad

Man brukar säga att djävulen sitter i detaljerna,

och så är det verkligen. Ju mer erfarna vi blir som idrottare, desto större värde och tankekraft lägger vi på våra små fix och trix. Det kan vara allt ifrån hur vi lindar tejpen runt händerna för att undvika friktion, till hur vi kommer åt specifika muskelgrupper genom att träna detaljövningar.

Tittar vi på elitidrottare är det exakt såhär de gör. De tränar skräddarsydda träningsscheman anpassade för deras behov. De lägger ner tid på detaljerna för att undvika skador och komma åt sina unika svagheter.

Prehab, eller skadeförebyggande träning som det annars kan kallas är ett exempel på detaljträning som gemene man inte lägger särskilt mycket energi på. Prehabträning förbättrar din balans, styrka, rörlighet och koordination i syfte att bygga en kropp som kan hantera utmanande belastningar. Om vi vill förbättra våra träningsresultat och öka vår förmåga är det viktigt att vi samtidigt förebygger eventuella skador som kan uppstå på vägen.

Här kommer fem frågor du kan ställa dig själv för att se över de små detaljerna?

  1. Värmer du upp ordentligt?
  2. Behöver du förbättra din rörlighet?
  3. Äter du ordentligt innan träningen?
  4. Har du muskler som ligger efter i styrka?
  5. Har du ett ordentligt träningsschema som leder dig mot dina mål?

Med dessa frågor hoppas vi att du kan få upp ögonen för småsakerna du inte bör missa. Alla dessa faktorer har en enorm påverkan på dina träningsresultat.

Behöver du hjälp eller stöttning på någon av dessa punkter?
Då finns hjälp att finna. Våra onlinecoacher är experter på att synliggöra alla dessa delar, och kommer gladeligen hjälpa dig att bemästra alla de delar som hör till en atlets liv. Mer om vår online coachning hittar du HÄR